Házbővítés - érdemes egy kicsi házat kibővíteni? (beszélgetés)
Köszönöm szépen a véleményedet!
Hál Istennek nem sürgős,hitel ha nem kötelező nem veszek föl,annàl smucigabb vagyok,hogy kamatot fizessek :) :) :) mert most annyit költözés magamra,hogy szinte semmit,az alap dolgokon kìvűl,a gyerekeimre pozitív értelemben többet költöttem.
Függ a ház szerkezetétől, az alapozástól, a falaktól, a talajtól, a tetőtől, a födémtől, a hőszigetelési lehetőségektől, a fűtésrendszertől meg a többitől...
Én nem tenném, mert majdnem annyi, amiből újat lehetne építeni.
Lakáshitel kizárva.
És az akkor is csak egy nyaraló marad, nem biztos, hogy úgy eladható, mint egy családi ház.
De ettől még sok boldogságot hozzá, ha csináljátok!
Fűtés van,jelenleg 56nm lakunk. Ott Szfvàrnak,Pestnek iskolaidőben félóránként jàr vonat,helyben van ovi,iskola,posta,doki,gyógyszertàr, Spar, Penny. A jelenlegi hàzunk sajàt,Fundamentàt fizettünk 4évet. Ott nem
kell"közösködni" senkivel.Ha lassan de biztosan még lenne,ha menet közben el is kell ezt adni,nincs ház. Csak kíváncsi voltam,hogy kisgyerekek mellett mennyire lenne egyszerű egy építkezést is bevállalni.
Az emlékek akkor is megmaradnak, ha nem élsz ott.
Nem tudom, 30 nm, gondolom fűtés nincs....
Nekem egyszerűbbnek tűnne letisztázni a viszonyokat, megosztani a közöst, de nem az én döntésem.
Most ? nm-en éltek.
Miert ne??
Ezt nektek kell eldonteni.
Öreg ház?
Ez nem valami présház vagy nyaraló?
Kedves lànyok!
Véleményt szeretnék kérni. Adott egy hàz màshol,30nm, és adottak vagyunk mi màshol, 2 kisgyermekkel,kutyàval.Érdemes belevágni bővìteni azt a 30nm "hàzat". A keret nagyja még van,mert rengeteget spóroltam, plàne magamon.
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk kicsit!
- Kaphatok szocpolt házbővítésre, ha csak a bővítendő ház 25%-a a tulajdonom?
- Hogyan igényeljek házbővítésre szoc.polt 2 gyermekre?
- Hogyan rendezzek gyerekzsúrt úgy, hogy ne verjék szét a házat a kicsik?
- Kaposváron tud valaki játszóházat javasolni, vagy olyan helyet ahova a másféléves kicsikémet közösségbe vihetném?
- Iskolába milyen ételt lehet vinni, ami fogyókúrás? Javaslatokat várok. Kibővítenétek a listámat, kérlek?