Házasságkötésnél melyik igazolványokat/papírokat kell megváltoztatni? Időhöz van kötve, vagy akkor amikor te akarod?! (tudásbázis)
Én lassan 2,5 éve vagyok férjnél,de az adókártyámat még mindig nem intéztem el,pedig azóta már volt adóbevallás is meg mit tudom én mi,de senki egy szót nem szólt érte :S De a papírok az új nevemre jöttek!
A bankkártyáról meg annyit hogy már nagyon sokszor voltam bent,szóltam is állandóan,jeleztem,bemutattam az új irataimat,erre 2 hete kaptam új kártyát és láss csodát!a lánykor nevem van rajta...(a címzés az "új" nevemre volt írva)
Ezekről ennyit.
A személyim,lakcímkártyám,taj kártyám azok amiket 1 héten belül elintéztünk.
Igen, az elészült új személyidet és lakcímkártyádat kell bemutatni és annak alapján.
A bankkártyát azt pedig elég a lejáratkor.
Nekem azt mondták, hogy a jelezzem a névváltozást a lejárat előtt 1 hónappal, hogy ne a régit nyomtassák autómatikusan.
hát nem :(
én áprilisban mentem férjhez, úgyhogy tudom nagyjából mi hogy van
de van, ahol 15 napot adnak.
Az okmányirodában hivatalosan 8 napod van átjelenteni.
jogsi
forgalmi
tb adó kártyák
Én úgy emlékszem, 8 napon belül kellett volna bejelenteni...de én elfelejtettem, és így először ideiglenes igazolványt kaptam.
Személyi, lakcímkártya-ezeket kicseréltettem, de jogsimat nem, mert azért fizetni kellett volna és amúgyis hamarosan lejárt volna. Persze, ez így nem szabályos.gondolom, mert akkor nem stimmel a személyiden szereplő névvel.
További ajánlott fórumok:
- Hogy tud egy nemzet megváltozni? Mi emberek vagyunk felelősek?
- Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem...
- Vicces házasságkötések
- Mi lenne a neved ha megváltoztathatnád?
- Használd az agyad és megváltozik az életed
- Mennyibe kerül az személyi igazolvány csere házasságkötés után?