Házasság vagy Élettárs? (beszélgetés)
mondhatom hogy egyik sem...
én befürödtem mindekettövel
talán egyedül a legjobb..nincs miért,és kivel veszekedni,nem kell megalázkodni,alkalmazkodni,senkit sem kell eltartani.
én igy gondolom
Kedvesem előtt eszembe sem jutott gyeremet szülni, nem hogy hàzasodni. De a sors megajàndèkozott èletem szerelmèvel. Miutàn összejöttünk rá fèl èvre összeköltöztünk, s majdnem nègy ève voltunk együtt, amikor megmèrte a kezemet, idèn ősszel pedig összehàzasodtunk. Sokan mondjàk, hogy ez csak egy papìr. Èn is ìgy gondoltam, de aznap, amikor összehàzasodtunk, több lett a kapcsolatunk. Nem tudom pontosan megfogalmazni, de boldog vagyok :-) mèg ha fiatal is vagyok, biztos vagyok benne, hogy vele szeretnèm leèlni az èletemet, s jövőre szeretnènk babàval pròbàlkozni.
Szòval szerintem ha valakik nem biztosak az èrzelmeikben, maradjanak èlettàrsi kapcsolatban, amìg biztosak nem lesznek, hogyan tovàbb. De ha valakik èlettàrsi kapcsolatban èlik le az èletüket, azt sem gondolnàm, hogy ez nem jò.
Egy jól működő házasságot se tudnék mondani a környezetemben. Mármint azokra gondolok, akiknek az életébe tényleg belelátok.
Itt a fórumon is ezrével vannak a megcsalt a férjem meg társkeresőn van a férjem, meg gyereke lesz mástól fórumok.
Nekem a saját nevem is megfelel úgy, ahogy van, nem szeretném viselni másét. Ahhoz meg már öreg vagyok, hogy azért házasodjak, hogy egy félnapig fehér ruhában parádézzak. Szóval részemről nem fontos a házasság.
Az egyházi akkor az igazi, ha valóban Istenfélő életet éltek mindketten. Ebbe a vasárnapi szentmise, a parancsolt ünnepek megtartása, a napi imátkozás és a valódi hit stb. is beletartozik. A katolikus eskü, nagyon kemény feltételeket köt ki, pl. elfogadom a gyermekeket, amiket az Úr ad. stb...Senki ne esküdjön templomban csak azért "mert olyan szép". Ez nem tréfa, életre-halálra szól. Ha nem gyakorolod rendszeresen a vallásodat, a házasságkötés lényege szerintem az, hogy a szeretteid, családod körében és hivatalosan is nyilatkozol, hogy igen, ő az akivel a jövőmet tervezem, vele akarok élni. Nem a amcsi filmekből ismert habos-babos -véleményem szerint - gusztustalan "tökéletes" esküvő az igazi, hanem két ember összetartozásának kimondása, úgy, hogy a menyasszony számára nem a fátyol, a ruha és egyéb marhaságok a fontosak, hanem a vőlegény szerete és a törvényes összetartozás, a vőlegény pedig szeretettel és odaadóan áll hozzá ehhez. És fontos a nászút is, ahol kettesben élvezik a mézesheteket, bár inkább csak napokat.. És nem kell a Bahamákra, vagy akár Párizsba menni, mert nem az úticél, a lényeg, hanem, hogy kivel utazol.
Két házasság tapasztalaát írtam le. A második hat éve köttetett rövid ismeretség után, és elmondhatom, hogy igazán boldogok vagyunk együtt.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha rossz házasságban élsz, és megjelenik a láthatáron egy harmadik?Szív, vagy ész?
- Tényleg olyan sok házasság tökéletes? És csak én vagyok ilyen béna?
- Miért van az, hogy a hölgyek rossz házasság vagy együttélés esetén nem tudnak változtatni?
- Együttélés vagy házasság, avagy élettárs vagy férj
- Új ptk. avagy házasság kontra bejegyzett élettársi viszony!
- Te melyikre "esküszöl", a házasságra, vagy az élettársi kapcsolatra?