Hátfájás kialakulhat a rossz testtartástól ülés közben? (tudásbázis kérdés)
Igen, ez lesz. Meg masszőr.
Mondjuk ijesztő, hogy hajnalonta a jobb mellembe is sugárzik néha hátulról, mintha izomgörcs lenne. :(
Akkor jó! Tuti, hogy a rossz tartás, rossz szék, nem megfelelő magasságú asztal.
Figyelj jobban a tartásodra és tornázz!
Hátizom erősítő tornát keress és naponta csináld.
Egy ortopéd orvos azt mondta, hogy a gerinc nem az ülő életmódra van tervezve.
Ezért ő azt javasolta az ülő munkát végzőknek, hogy amikor csak tudnak álljanak fel, minél kevesebbet üljenek.
Gondolom ezt megelőzésnek szánta.
Azért szerintem akinek van lehetősége erre, az éljen vele.
Nekem is ülőmunkám van, és sokszor igyekszem elhagyni a székemet. Még nem fáj a hátam.
20 éve végzek ülőmunkát. 1-2 éve már elkezdtek fájni a dolgok, derekam, lapockám, vállam.
De szinte csak mozgásra vagy rossz tartásnál fáj.
De igen, a gyenge henger pont a felsotestre jó;)
Amit te beraktak egy közepesen erős henger, ezzel nem.masszorizunk háti reszt
Több éve vettem, kb. fele ennyibe került. Az is drága volt nekem, de legalább pont a célt szolgálja. Sajnos a gyenge henger nem jó semmire.
A másik hengerem ilyen: [link] Ezzel nagyon fájdalmas a hát-gerinc hengerezése. Nyomja erősen a csigolyát. A gyenge is erősen nyomja mert kiállnak a csigolyák, és a henger azokon támaszkodik ahogy gördül. Viszont a gyenge nem tudja nyomni az izmot.
Gerincmenti hengerléshez ezt használom:
Nem nyomja meg a csigolyát mint az SMR henger. Van az is nekem.
Igen, ez az.
Ha van rá lehetőség, keress egy masszőrt, nagyon helyre tudja rakni a dolgokat.
Simán lehet, de mástól is.
Mióta végzel ülőmunkát?
Eddig nem volt ilyen? Csak néhány hete?
Amikor az epém szórakozik, akkor mindig elkezdek jobban figyelni a tartásomra, mert az első jel a hátfájás szokott lenni...
Uhh szegény, tipikus 😥🥴
Mindennap legalább 20-30 percet mozgasd ki magad, keress tartasjavito gerinctornat a neten. Plusz nézz utána, hogy kellene ülni helyesen a gép előtt. (Szék, asztal beállítasa, gép monitorja hol legyen stb)
Innen én annak látom, igen.
Ülj helyes tartással.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek chaten kialakulhat két ember között mélyebb érzelem, amiből akár később párkapcsolat is lehet?
- Szerintetek kialakulhat itt a Hoxán férfi és nő között komoly kapcsolat?
- Igaz, örökké tartó szerelem 16 évesen kialakulhat? Mi a titok?
- Szexkapcsolatból, párkapcsolat kialakulhat?
- Gyermeknél reflux kialakulhat a nem normális táplálkozástól?
- Hogy lehet meggyőződni róla hogy szimpatikus vagy egy férfi számára és esetleg kialakulhat e valami?