Hatásosak a fogyasztóteák? (tudásbázis)
Általában 4 típusa van a teáknak:
1. meghajt
2. nem engedi a tápanyagokat felszívódni
3. megszünteti az éhségérzetet
4. anyagcsere gyorsítók
Olyan tea ami fogyaszt jóízű és nem káros a szervezetre? Nem létezik :) Olyan van ami jóízű és nem káros a szervezetre, de ezek gyógynövénykeverékek, amelyek egy egy részproblémát orvosolnak (fent felsorolt 4), de hatásuk életmód váltás nélkül nemigen látszódik
El kell hagyni a szénhidrátokat?
Nem tenne jót magának az ember, ha teljesen kiiktatná az étrendjéből. A szénhidrátokra szüksége van a szervezetnek és még fogyni is segítenek! :)
Van valaki, aki tud nekem segíteni?
Olyan teát szeretnék, ami finom, fogyaszt,és nincs káros hatása a szervezetre.
Szerintem ezek nem mű cuccok. Ha elolvasod növényből kivontak vagy egyenesen annak a szálas változatai. (Tény hogy vannak étvágy elveő növények és emésztést gyorsítók is.)
Mindazonáltal én most semmi ilyesmit se fogyasztok. :)
Most látom csak ezt a fórumot...
Nos, ha valóban annyira szükség van a ch-ra, akkor az Atkins diéta alatt levertek, gyengék lennénk, ugyanis ott ugye napi 20 g ch-t visz be az ember (ok tudom, nem a legegéségesebb diéta, de akkor ne is említsük pl. a *t, vagy egyéb diétákat...). Csak példaként hoztam fel.
Annó, mikor 25 kg-ot fogytam Atkins-szel, akkor a kollegáim marha okosak voltak, és szinte minden nap megkaptam, hogy az agyamnak kell a ch meg az izmaimnak, és biztos svindlizek, és otthon teletömöm magam ch tartalmú kajákkal, mert nem igaz, hogy ilyen kevés szénhidráttal normálisan működik pl. az agyam vagy bármi másom. Érdekes, nem volt plusz evészet, és mégsem volt szénhidrát hiányom.
De láttam itt a megfejtést leírva, elhagyni a cukrot, lisztes dolgokat, és a magas ch tartalmú zöldségeket és kajákat + mozgás és máris megy a fogyi.
Ugyan létezik a mályva tea, amit fogyókúrás teának csúfolnak. Nos a fogyasztó "hatását" úgy fejti ki, hogy ha megiszol egy pohárral este, másnap reggel sprintben ugrasz a retyóra, és mellesleg bélgörcsöket is okozhat. Tehát semmi más, csak hashajtó... :O, és valljuk be, azért ez nem a legjobb módszer a fogyásra ugye...
megmondaná valaki, hogy a mályvából hogyan érdemes teát készíteni? mennyi víz/tea, főzet/forrázat, stb?
köszi
A lúgosítás fogyasztó hatása nem igazolt. De ha van is, semmiképpen sem az általad írt úton (a méreganyagoknak nincs közük a zsírsejtek méretéhez).
A zsírsejtek mennyisége (de inkább tömege) a fogyás során valósul meg, amikor is a szükséges energia egy része a zsírszövet bontásából származik.
Az egészséges táplálkozásban a szénhidrátok 50-60, a zsírok 25-30 %-ban részesednek az energiabevitelből. Ha elhagyod a szénhidrátot és a zsírt, mit eszel? Napi 400 g fehérjét?
A fogyás lényege a szükségletnél alacsonyabb energiabevitel.
Gyerekek!!!
Elmondjam nektek a fogyást lényegét?Nem kell itt tea,meg hókuszpókusz...Arra még nem gondoltatok,hogy el kell hagyni a cukrot,a zsírt,meg a szénhidrátokat,(ezt nevezik egészséges étekezésnek)és minden nap mozogni,tornázni,vagy bármit???
Fogyni csak igy lehet...
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Hallottatok/tudtok valamit az Alli nevű fogyasztószerről?
- Rákos lett. Dohányzott vagy sok alkoholt fogyasztott?
- Csalántea fogyasztók ide...!
- Mik a tapasztalatok a Redox nevű fogyasztószerrel kapcsolatban?
- Mit ettél ma? - Írd ide, de csak ha diétásat fogyasztottál