Hasznosság szempontjából mindegy, hogy aszkorbinsavat vagy C-vitamint szedek? (tudásbázis kérdés)
Tehát ha aszkorbinsavat veszek a hangzatos, kapszulás C-vitaminok helyett, akkor ugyanott vagyok hatásmechanizmusban :)
Köszi. Csak azért, mert vettem egy zacskóval, töredékáron, mint ugyanennyi kapszulás lenne és meg akartam bizonyosodni róla, hogy jól sejtem, hogy tök mindegy. :)
Persze, a C-vitamin és az aszkorbinsav ugyanannak a vegyületnek két különböző elnevezése.
(OK, kicsit csaltam, amikor a fentieket írtam. Arról van ugyanis szó, hogy a kérdéses vegyületnek kémiailag két formája, két változata van. Az egyik az ún. polarizált fénysugarat jobbra, a másik balra téríti elő. E két változat az L-aszkorbinsav és a D-aszkorbinsav. Ezek közül gyakorlatilag csak az L-változatnak, vagyis az L-aszkorbinsavnak van biológiai hatása, ezért ezt nevezzük C-vitaminnak. A D-aszkorbinsav nem hatásos. Ha patikában veszel aszkorbinsavat, akkor L-aszkorbinsavat kapsz tudomásom szerint.)
A C vitamin az aszkorbinsav. Patikában por alakban kapható.
Bioflavonoidokkal hasznosul a legjobban.(P vitamin, rutin
) Ha gyümölcsöt eszel pl. mellette, az már jó.
Teába a citrom mellé is szoktam aszkorbinsavat tenni, de van boflavonoidos C vitaminom is. :)
További ajánlott fórumok:
- Egy dajkaanyaság története az életadó szempontjából
- Idősávos vásárlás szempontjából a kínai vegyes bolt minek minősül?
- Egy fiatal párnak melyik helység lenne ideális nyaralás szempontjából?
- Gond az a gyerek szempontjából, ha egy elvált anya sosem hagyja mással egyedül a (most már lassan 6 éves) gyereket, még az apukával sem?
- Mit gondoltok a mostani fiatalokról, és szüleikről, nevelés és neveltetés szempontjából?
- Az ösztöndíj jövedelemnek számít az energiatámogatás szempontjából?