Használt baba/gyerekcipőt hogyan tisztítotok, fertőtlenítetek? (tudásbázis)
Köszi az infókat.
Az szupi, ha az orvosok is ezt ajánlják:-)
Köszi a válaszokat!
Amelyik cipőn látom hogy nem olyan kényes (pl. ruhatalpú mamusz stb)azt óvatosan kimosom, a többit meg "szárazon" fertőtlenítem.
Most már emlékszem, hogy a szüleim is alkalmazták a formaldehides vatta módszerét is.
Szerintem ha utána jól kiszellőzik nem lehet gond és úgysem mezítláb veszi majd fel a drága, aki még csak a pociban van, de minél előbb túl akarok lenni azokon a tennivalókon amin lehet.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Én kézzel mosom.
Jól beáztatom mosóporral, aztán jöhet a körömkefe.
Szia!
Lehet kapni cipő fertőtlenítő spayt (szagtalanító is egyben) bármelyik cinagyobb cipő üzletben. Kb. 1000-1500FT. Én azt használom.
Arra lennék kiváncsi, ha pl. kispárnahuzatban 30 fokon kimosom a kapott, használt babacipőket vajon elenged -e a ragasztásnál stb. vagy ez csak a cipő fajtájától, minőségétől függ hogy mit bír.
És ha nem mossátok, mivel lehet kíméletesen ferőtleníteni?
Előre is köszi a válaszokat :-)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet a különböző eszközeinket fertőtleníteni /fésű, fogkefe, körömvágó olló, körömkefe, irrigátor, vibrátor/?
- Hol van Debrecenben jó turi? Baba/gyerekruha kellene, ami nem túl drága
- Wc ülőke fertőtlenítő spray használata után te ráülsz a wc-re vagy ugyanúgy papirt teszel rá?
- Ti hogyan oldjátok meg a kutyák tisztántartását, lehetséges fertőtlenítését
- Tetanusz oltástól szilva nagyságú tályog alakult ki, orvos szerint a helytelen fertőtlenítés miatt, járt már valaki így?
- Ki mivel takarítja a sütő belsejét? Valami olyan tisztítót keresek, ami fertőtlenít is, de nem túl erős vegyszer!