Használ/használt valaki a dízeles kocsijába háztartási olajat? Mik a tapasztalatok? Olyan, mint a bio dízel? (tudásbázis kérdés)
Képzeljétek, olyan szerencsénk volt, hogy a Mondeo 2002-es ugyan, de december 31-én lett regisztrálva, szóval mondhatni 2003-as, egy nap csupán a különbség. :D
Az biztos, hogy nagyon megy, hatalmas erő van benne, a fogyasztását viszont még nem tudjuk, majd ha lemegy az első tank dízel.
És megfogadtuk, hogy még próbaként se töltünk bele. Beszéltünk egy autószerelővel, ő maga a Golfjába tesz fele-fele arányban, de az régebbi kocsi, magyarázta, hogy miért nem szabad beletenni, nem igazán értettem, de a lényeg, hogy nem szabad az új kocsikba.
Én a tapasztalatomat írtam le. Az hogy egy terméket eladni akaró cég csak jókat ír -jelen esetben fogyasztás csökkenést- nem meglepő.:) Volt még pár autóm amiket megcsináltunk, mindig óriási volt a javulás. Én a nyomaték miatt csináltattam, nem a fogyasztás miatt, sokkal élvezetesebb lett vezetni.
nemtom :P én nem hagytam hogy csippeljen a párom, bár nekem ennyi paci elég is :D de azt hiszem pont az autómnál növeli a fogyasztást ha csippeltetnénk...mindjárt megnézem :)
Köszi a korrekt felvilágosítást.
Én is ahogy nézegetem a chippek leírását, mindben hangsúlyozzák, hogy csökken a fogyasztás. (Remélhetőleg az életben is így van, de ha nem így lenne, akkor valószínűleg nem is menne annyira ez a chippelés dolog.) Főleg a kevesebb fogasztás végett jó a chip, gondolom 130 lóerővel is menne rendesen ez a Mondeo. Mi kifejezetten a kiadás részét néztük, ezért választottuk a chippelt kocsit inkább, mint a normált.
Az egyik rendőr ismerősömnek volt ilyen étolajos üzemű autója(egy régi W.golf volt).Ha egyszer valaki beleteszi akkor utána már csak ezzel etetheti,és nem célszerű a gázolajjal keverni.És sajnos az autó ezzel az étekkel hamarabb kileheli a lelkét,mintha normális kaját kapna.Csak gondoljatok bele,hogy az étolaj ha egy tálkát kikensz vele,1-2 hét múlva megszárad és bizony kapargathatod mire lejön.Ugyan ezt teszi az autóddal is,és előbb utóbb nagy galibát okoz,mert vastagszik a motoron meg mindenütt ahol végigmegy benne a megszáradt ragacsos étolaj.
Pár autót megcsináltattam ismerősömmel. Nekem pl a 90 lóerős Sharan átlagban fél literrel fogyasztott kevesebbet, miután megcsinálta 110 lovasra, a nyomatékról nem is beszélve, sokkal jobb lett , nem kellett 4.-ben huzatni, mint előtte. Mondjuk, ha nagyon felhúzzák a motort, lehet megugrik a fogyasztás is, de nekem csak kevesebb lett.
igen igy van, azért is írtam hogy nem olyan az összetétel, szűrő meg néhány kütyü kell hozzá. alapba egy autóba ha dízel ha nem nem öntünk semmi mást csak ami a gyári papírjaiban le van írva!!!! ezt a kreszbe is tanítják műszaki elméleten. Melis, tényleg jó, pedig tanulóvezetős autó volt, totálra megkínozva:)
Én is úgy hallottam, hogy elég komolyan le kell szűrni. De nagyon megoszlanak a vélemények, szóval nem tudom, hogy ki merjük-e próbálni. Bár ha nem marad meg a kocsi sokáig, akkor miért ne? De mi van, ha annyira megszeretjük, hogy akár 2 évig is megmarad? Akkor inkább nem. Szóval nagy a dilemma.
Egyik rokonom használja, dieselnél lehet, és bejött neki, de komoly szűrő meg miegymást kellett készítenie, hogy leszűrje az olajat.:) És bevált neki, csak kevés olajat tud felhajtani:))
mi nyáron autóuton 1,5ös dci meganeval 2,4es fogyasztást nyomattunk:D
Gyakorlatban még nem próbáltuk a chippelést, de a leírásokban az van, hogy csökkenti a fogyasztást. Plusz a szerelő is azt mondta, hogy jelenleg 4 literes a fogyasztása, de szerintem lesz az 4,5. De ha mégis növelné, akkor lehet, hogy 5 liter helyett 5,5 lenne, az nem gáz egyáltalán ekkora lóerőért. A Passatunk most a hidegben 10 liter benzint eszik, mert turbós. Amúgy autópályán 7,5-öt, nyáron városban 8-at.
Téves információd vannak.
Okés, na ezt vártam. Akkor asszem nem próbáljuk ki. Bár még egyik kocsink se volt meg sokáig. Ez eddig a harmadik kocsink, volt egy 98-as Astra kb fél évig, semmi baja nem volt, csak nagyobb kocsit akartunk, így jött egy 2000-es Passat 1.8 turbó változat, ez kb másfél éve van meg, szerintem a Mondeo se marad meg túl sokáig. Bár a fogyasztása végett lehet, hogy mégis tovább meghagyjuk, majd meglátjuk. Az biztos, hogy most nagyon tetszik, mert úgy megy, mint az atom. :P
jesszusom!meg ne prováld!megállít a rendőr,és annyit kell majd fizetned,hogy gatyádat is otthagyod!nem mellesleg meg sültkrupli szagot fog árasztani a kocsid,olyan füstfelhőt fogsz magad után húzni,hogy nem látszik majd a nagykörút sem utánad!
A chippelés csak a lóerőket növeli a fogyasztást is inkább,minthogy csökkenti.
az új autókba tilos ilyen olajat önteni, és a régieket is károsítja! párom autóvillamossági szerelő volt, 3autó ment tönkre 2-3 ilyen olaj használattól. nem ugyan az az összetétele mint a többinek, speckó motor kell hozzá! ne csináljatok ilyet, nem éri meg hogy néhány év múlva teljesen tönkremenjen!
De úgy próbáltátok, hogy totál olajjal ment vagy dízel plusz egy kis olaj?
Az biztos. Csak kérdéses, hogy megöli-e a kocsit. Bár amit mi bele tudnánk tölteni, az inkább csak egy kevés hulladék újrahasznosítása lenne, mint spórolás. (3 liter 3 hónapra) Ami inkább spórol a kocsinkon, az a chippelés, jobb tőle a fogyasztása, elvileg 4,5 litert eszik 100-on, plusz a 130 lóerőből 175-öt csinál.
Mi próbáltuk, megy meg minden, de olyan szag van mint egy lángossütő! :D Nagyon durván!
Nálunk ilyeneket nem néznek a rendőrök, még füvezhetsz is vezetés közben, az se gond, ha a rendőrt is meg tudok kínálni.
Amire nálunk ugranak, az az útadó hiánya, akkor jön is a kerékbilincs és két hét múlva zúzdába megy a kocsi, ha nem fizeted ki a büntetést.
A másik dolog pedig a biztosítás. Ezeket rendszám alapján vmi géppel nézik a kocsikon.
Az biztos,hogy olcsóbb lenne.
Okés, ráér, köszi, majd szombaton megyünk a kocsiért és az autóker feltötli teljesen a tankot - mivel az érte otthagyott passatunkban is teli a tank.
Nálunk is illegális a bio dízel, de ha kimegyünk a piacra (vasárnaponként árulunk), akkor mindig van olyan, aki bio dízelt árul.
Mi használtuk régebben egy régi autóba. Lángos illat szállt utánunk!!!:-) Aztán egyszer csak valami baja lett a motornak, már nem tudom mi. Az új autóba nem tölti be a férjrem, elmagyarázta miért de már nem emlékszem.:-( De ha nem késő neked, holnapra megkérdezem tőle pontosan hogy is van ez. Autószerelő, valamit konyít hozzá.
igaznak igaz hogy megy tőle, de szerintem egy idő után dobhatod ki a kocsit, főleg ha modernebb :))) a rendőrök meg itt pestkörnyéken pl. ugranak a lángos-fánk és fasírtszagot pufogó kocsikra :)
További ajánlott fórumok: