Használ valaki aszalógépet? Megéri venni? Tényleg olyan jó? (tudásbázis)
De jó, hogy írtál :-)
Lehet, hogy most meggyet is kipróbálom.
A cseresznye nagyon finom lett, és meg is ettük amit leaszaltunk.
Most már csak 1 nagy kert kellene sok gyümölcsfával.
A cseresznyénél én azt tapasztaltam, hogy amikor megmostam, és vizesen aszaltam, akkor a héja úgy felpuhult, kivilágosodott, mintha főztem volna, és több idő alatt aszalódott meg, mint amikor nem mostam meg.
Szia!
Én egész nyáron aszalok. Éjjel -nappal megy a gép. A szilva nálam úgy sikerül, hogy szódabikarbónás vízben megmosom, majd kimagozom és a fél szilvákat még kettőbe vágom, így kb. 12 óra alatt megaszalódik (hauser aszalógép) A körtét is, félbe, majd vékony szeletekre, persze héjastul. Fantasztikusan finom lesz, a férjem egyszerűen imádja! Fokhagyma, hagyma, répa, füge, meggy... Nagyon jól eláll így télre. Hozzáteszem, jó nagy munka, de megéri:)
Sziasztok!
Aszal valaki valamit?
Aszalás előtt meg szoktátok mosni pl. a szilvát. Valahol azt olvastam, hogy nem szabad.
Tapasztalatok?
Én most cseresznyét aszalok. Ez fini.
Anyukámnak az asztalos rokon csinált falécekből rácsot, csak rá kell tenni a radiátorra és pár órán belül készen van a finom aszalt alma :)
De tiszta szúnyoghálóval is működik (persze, csak ha van fűtés:) )
nekünk ugyan nincs kertünk, de imádom a gyümölcsöt, így minden alkalommal inkább azt kapok virág helyett, no meg imádom az aszalt gyümit , de olyan drága :(
szóval jön a névnapom úgy is, megveszem :)))
Nekem van 5 tálcás, az a kör alakú...még évekkel ezelőtt vettük, akko kb 13ezer ft volt, most már lehet ezt venni kb 6ezerért...
De ha megnézed mennyi egy kg aszalt gyümi, akkor megéri!!!!
Alma, szilva, körte stb.nagyon fincsi
Ősszel leaszaltam, sima befőttesüvegbe beleraktam és télen milyen jó a házi aszalvány!!!
figyelek én is akkor, mert régóta szemezek vele, de még nem mertem megvenni :)
arról a kisebb, bevásárlóközpontokban is kapható, műanyag tálcás gépecskéről beszélsz ugye?
További ajánlott fórumok:
- Bioptron lámpa tényleg használ?
- Toman Diet - tényleg használ?
- Amikor a fülgyertyát használat után eloltottad, mi az a sárgás valami a gyertyában? Tényleg fülzsír vagy az elégett gyertya darabjai?
- Hogy kell használni az aszalógépet?
- Termékek, amik tényleg használnak
- Aszalógép használatához szeretnék tippeket,recepteket kérni