Három napja lázas vagyok. Más bajom nincs. Mi lehet? (tudásbázis)
szia!
remélem, minden rendben lesz a kicsivel :)
nekem nem nagyon tudott antibiotikumot adni a doki a belem miatt :s de ma megyek vissza hozzá munka után.
de lehet. viszont az antibiotikum, amit szedtem, arra jónak kellett volna, hogy legyen.
lehet, mégis marad oknak a belem :o
helló!
én hallottam olyat, hogy vkinek visszanőtt a mandulája...
nem lehet, hogy a csonk is kezd "visszamandulásodni" :S
hát a mandula sok betegséget okoz ha gócos!!
ezt a doki mondta!!
gyulladásos bélbetegség.
de éppen jövő héten ksézülök vizsgálatra, hogy ezt véglegesen kizárják... szóval merem gondolni, hogy nem ettől van.
végül is mi ez a ??
ibd
én nem ismerem vagy ennyire buta vagyok??
szió,
az egy magas lázzal, nyirokcsomók megduzzadásával(test szerte mindenütt)járó vírusos gané...
Nekem is volt, kórházban kötöttem ki vele...
Tüneti kezelés van, a többi az immunrendszered intézi.
Nekem is bő 2 hét volt, mire egyáltalán rájöttek az okra...mert volt egy édes kis torokgyuszika mellé, amiből a gégémnél lett egy tályog is...és ez eléggé szivatta a népet, de leginkább engem...
A szánkban van a nyelvcsap hátul...nahhh az nekem olyan nagyujjnyira dagadt és a végén már légzési nehézségeim is voltak az állandó hányingerről nem is beszélve. Itt kerültem kórházba.
Szegény anyu mai napig elsírja magát, mikor szóba kerül, mert - én nem emlékszem - de egymás után vagy 4X ájultam el kórházba vezető úton és azt hitték itt a végem.
Vérvételből állapították meg..."Paul" vagy micsi (15 éve tuti volt már ez, nem emlékszem pontosan, de P-betűs) teszttel...
Nekem közben megnagyobbodott a májam és a lépem tőle... úgy konkrétan annyira, hogy a bordaív alól kidudorodott a májam...
(Hurrá) és 1 évig voltam májkímélő diétán.
és mielőtt még vki az hihetné, sokat buliztam és piáltam tuti...HÁÁÁT nem.
Szóval nekem ilyen tapasztalataim vannak mononucleosis infectiosa témakörben :(
sziasztok!
felhozom ezt a fórumot kicsit :)
11 napja vagyok lázas. úgy eszem a paracetamolt, mint a cukorkát... de amint vége a hatásának, 6-7 óra után újra jön a láz.
van ibd-gyanum, bár a doki szerint a tüneteim nem utalnak egyértelműen ibd-re.
háziorvos piros torokra és kicsit gyulladt mandulára antibiotikumot írt fel, de nem használt.
semmi bajom nincs a lázon és néhány enyhe ibd-s tüneten kívül.
se nátha, se köhögés, se fájdalom.
mit csináljak?
meddig lehet szedni "büntetlenül" a paracetamolt?
szia!
Én is jártam már így hogy csak lázas voltam.3 orvos se tudta megállapítani mi a bajom.Mikor már nagyon elegem lett,megkértem a főorvosunkat(kórházban dolgozom) hogy vhogy derítse ki mi bajom.Vért vettek .2 óra múlva telefonálta labor főorvosa hogy én még dolgozok? Mint kiderült mononukleosis infekcióza.-m volt.Nálam csak lázzal járt.Nem vitte le semmi,úgy járt barátnőm vénás Algopyrint adni.3 hétig voltam táppénzen.
Feneee... Nem tudod? :D
Köszi-köszi. Nagyon találó a neved, én vagyok. :D
Köszönöm a hozzászólásokat.
Most jöttem meg a dokitól. Azt mondta, hogy nem tudja mitől lehet. Felírt erős lázcsillapítót, meg valami antibiotikumot. Azt mondta, hogy az utóbbit csak akkor váltsam ki, hogy 2 napig nem múlik a láz.
Fene tudja.
Ha 3 napja lázas vagy és semmi más, akkor talán beteg vagy:P
Szerintem is menj el dokihoz, mert ki udja mi állhat a háttérben, ezzel nem jó játszani
Szerintem beszedtél valami vírust.Azok szoktak ilyesmit csinálni.Érdemes elmenni dokihoz, már csak a lelked megnyugtatása végett, mert ha vírus akkor nem fogsz semmi gyógyszert (antibiotikum) kapni.De ilyenkor a fekvés és a sok folyadék csodákra képes:)
Mielőbbi gyógyulást!!
Csak láz, más semmi... 38 körül van. 38,5-38-37,8. 3 napja. főképp estére megy fel, éjszaka. éjjel 4-5 óra tájban talán a legmagasabb.
Se torok, se köhögés. Semmi érzelmi sokk nem ért mostanság, és még nem voltam dokinál. Délután elmegyek, ha nem múlik el addig.
Tudja fene.
Mennyi az a láz?38 felett érdemes csak csillapítani.Igyál nagyon sok folyadékot (ne szénsavasat), napi 2,5-3l.Sok gyümölcsöt, könnyű kajákat.
Csak lázad van?Más(torokfájás,köhögés)?
AloFlex-et javasolt a gyógyszertáros erős lázcsillapítónak. Most azt szedem, azelőtt Nurofen volt itthon..
Tudja fene... :)
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- 18 napja késik, 2 negatív teszt, bővebben a hozzaszólásban. Új vagyok kíméljetek :)
- HAngszálam 3 hónapja rekedtes, néha el-elcsukló hanggal. Valószínűleg túlterhelés miatt (edző vagyok)? Valamilyen tipp javításra?
- 5 napja késik a mensim, az első teszt halvány pozitív, a második negatív. Terhes vagyok?
- Lassan három éves lesz a kislányom és sajnos egyre türelmetlenebb vagyok vele ami iszonyatos lelki teher számomra. Mit tehetnék?
- Legalább három napja töröm a fejemet, miért is vagyok én...