Harlekinkaticák nálatok is vannak? (beszélgetés)
Nincsenek. Legalábbis én nem találkoztam velük, ettől még másnál tanyázhat...
senkinek nem kivánom, de picit megnyugodtam,. hogy állitólag Ny Magyarországon vannak. Tegnapelőtt dolgoztam a kertben, majdnem szivbajt kaptam, mert elég sokkal találkoztam. ( Szeged )
nincs. de ha nálatok van, nagyon vigyázzatok vele mert azt olvastam, nagyon durva dolgokat tud a csípése okozni. állítólag pár éve jött Magyarországra
büdibogarakat eltűntek most vannak ezek a dögök:(
Itt tegnap, ahogy sütött a nap, megint sok volt.:((
Kaptak Flóraszeptet, semmi.
Azért írtam, hogy vastag papírba kell összegyűjteni; természetesen nem szabad hozzájuk érni, és gondosan összenyomva azonnal kukába tenni. Kár rájuk vegyszert fújni; mechanikusan kell őket kivégezni. Én mindig így csinálom, soha nem éreztem büdöset a sok papír miatt.
én csak ma vettem észre h kint a szabadba valósággal rajzanak nagyon sok lett belőlük az idén tavaly nem emlékszem ennyi katicára...
Papirral-papirba. Borzalom. A hangyak is csak hullakent takaritjak el - de mar azok sincsenek.
igen, ha az a narancssárga - barna alapon pöttyös katica. Az előbb csaptam ( nyomtam ) össze kettőt, mert belemásztak az udvaron száradó farmernadrág zsebébe.
Már attól büdös, hogy összeszeded. Hozzájuk sem lehet érni.
A poloskat osszeszedem es domesztoszt ontok ra.
Egyik nap kettot bedobtam a tuzbe; basszus, piszok budos lett a konyhaban toluk.
Olyan büdös, pfujjj. Mostanában ha kinyitom az ablakot valamiért, a rések tele vannak.
Felporszívózom őket, a porszívót nem szedtem széjjel, hanem bekötöttem a cső száját zacskóval. Nem tudnak kijönni :D Majd ha elfogynak, cserélem a zsákot.
Nem fújni kell őket, hanem összefogdosni, és megölni, pl, vastag papír között (rengeteg reklámújság van a habonyművektől :D). S nem csak a lakásban, hanem kívül is.
amelyiket lefújod, az megdöglik, hidd el :)
csak ezernyi van, annyival lehetetlen elbánni
nálunk poloska van sok..és hiába fújom le őket.
Húzódnak befelé. Majd ha kint igazán hideg lesz, befagy a hátsójuk, eltűnnek.
Legjobban a redőnytokban szeretnek áttelelni.
Fújd be rovarirtóval őket.
De le kellene jöjjenek, hogy eltapossam, ha leseprem, repkednek. Meg ennyit lehetetlen.
azt írja, hogy a növényre káros, akkor miért nem ott van?
Elbujnak telire a resekben, a lakasban.
En eltapostam oket, mivel olvastam, hogy pusztitjak a mi hetpettyesunket.
lepte el a ház falát. Mit lehet tenni?
Én össze nem porszívózom, hogy még bent is terjesszem.
Elmennek maguktól, vagy mi lesz?
Ma már 2x porszívóztam fel őket. Másodszor úgy megtelt a porzsák, hogy a porszívó kijelzője a félig telítettséget mutatta.
Azért én a szúnyogokat jobban utálom:)
Bnicc, elhiszem, hogy ez már idegesítő, de azt gondolom, hogy a legjobb megoldást választottátok ellenük.
Hát gyerekek megpróbáltam de akár milyen hülyének néztek nem tudom őket bántani.....
Bogyó nem kell félni tőlük...
MI már porszívózzuk őket az ablakról, mivel belső redőnytokunk van, így onnan számtalan jön elő. Van olyan, hogy 50-60 is mászkál az ablakon. Nekem már elegem van belőlük.
az origos cikk egyik képén egy ilyen négypettyes is van ha jól láttam..
én nem irtottam eddig őket de akkor odafigyelek melyiket csapom le
a négypettyes szerencsekata is fekete alapon narancs foltos.
Ez itt fekete alapon narancssárga foltos.Megnéztem a képeket is és a katicát is amit találtam.Ez tuti nem a hagyományos katica.
Kezdek attól tartani, hogy a Harlekinkatica (Harmonia axyridis) elleni hadjáratnak sok négypettyes szerencsekata (Exochomus quadripustulatus) áldozatul fog esni. Nagyon figyeljetek oda, mert a négypettyes változat könnyen összetéveszthető!
Én pesterzsébeti vagyok.Most hogy olvastam a cikket ránéztem az ablakunkra és hát mit látok? A katicákat!Nem is gondoltam volna!Huuuu most félek is egy kicsit tőlük!:(
További ajánlott fórumok: