Hányszor kell etetni egy 5 hetes kiskutyát? (tudásbázis)
Nem is mindegy.
Sajnos a korai és hirtelen elválasztás miatt lehet hasmenése. Jó, hogy már megvan a neki való tejpor.
Amikor én elkezdtem kutyát tartani, még nem voltak ilyen lehetőségeink. Van már vagy 45 éve... :D
Szia! Ha ezt issza, ez a szomját is oltja.
De vizet mindig hagyni kell a kutya előtt. Ha szomjas, ihasson. Azt nem alkalmanként adjuk.
Hogy eszik? Egyelőre egy étkezés legyen "nagyos". Pár nap múlva lehet kettő is.
Míg most a tejpótló meg nem lett, hogyan tudtad etetni?
Jó simán áztatni is. Én macskatápot nem mertem adni nekik, mert az anyuka kutyus egyszer megkóstolt egyet és hányt tőle, de többektől hallottam már, hogy még felnőtt korban is macskatápot kapott a kutyája, mert azt jobban megette.
A mi kiskutyáink tehéntejet kaptak, mert a kecsketejet nem ették meg. Kiborították a tálkát, fintorogtak meg prüszköltek, pedig frissen fejt, többször forralt kecsketejet kaptak. Mondjuk én se bírtam rávenni magam, hogy megigyam (szerintem büdös). De aztán 1-2 hét múlva a tejet vízre váltottam, de ezt is fokozatosan, szerencsére nem lett tőle hasmenésük, de azért nagyon figyeltem őket. Utána még egy darabig azt a tápot kapták szárazon is, amit előtte áztattam, de ez valami spéci táp volt, amit a szoptatós anyukának meg a kicsiknek fejlesztettek ki.
Az jó ötlet.
A cicatáp, amit én adtam eleinte, hamarabb felpuhul, a kutyatáp sokkal keményebb.
Még nagyon kicsi! Mindenképpen az állatorvost kérdezd meg! Ne próbálkozz semmivel,csak amit ő mond,nehogy baj legyen!!!
Anyukám kutyusa tíz hetes múlt,csak az eheti amit az állatorvos mondott...pontosan nem tudom mi az,valamilyen táp.
Ha sok a kölyke, és nincs szoptatósan etetve, akkor ez sajnos előfordul.
Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Az oltás is fontos.
A tejporos tejet lehet kölyöktáphoz is keverni, amiben felázik és a kicsi jobban tudja enni.
A spániel keverék nem lesz túl nagy. ☺ Pocaktömőnek jó lehet néha a konzerv kaja is, de tudni kell, hogy abban nincs sok fehérje. Azok a kockák nem húsból vannak, csak úgy néznek ki.
é kölyöknek (az elválasztás idején, az anyatej mellett) adtam cicatápot is, feláztatva. Azok jó fehérjetartalmúak.
Olyan picike még, eszik-alszik-pisil nagyrészt. Legalább 3-4szer jól kell lakatni naponta, de ha látod, hogy éhes (keresgél), akkor kaphat még.
5 hetesen még elég kicsi.
Létezik tejpor kiskutyák számára. Tehéntejet ne adj, az az összetételénél fogva hasmenést is okoz, meg nemis elég tápláló a kutyának.
A mennyiség a fajtától is függ. Kérd állatorvos tanácsát, úgyis meg kell beszélni a féregirtást és az oltásokat is.
Hányszor kell etetni egy 5 hetes kiskutyát?
Illetve mennyi időközönként és mennyit adagban?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell szobatisztaságra nevelni egy kiskutyát?
- Hogyan kell egy újszülött sünit etetni?
- Milyen körülmények között kell tartani és mivel kell etetni egy teknősbékát?
- Hogyan kell egy négy hónapos kiskutyát szobatisztaságra tanítani?
- Hogy kell/lehet egy 2 hónapos kiskutyát szobatisztaságra nevelni?
- Mivel kell etetni egy kéthetes nimfapapagájt az üzletben kapható lágyeleségporon kívül?