Hányás-hasmenéses vírus ellen mennyire jó a pálinka? Ti mivel próbáltok meg védekezni? (tudásbázis)
Hányásnál akkor sem ér semmit, csak még jobban ingerel... Gyereknek meg nem lehet adni. Torokfertőtlenítésre is gargalizálást írnak, vagyis ki kell köpni... A népi gyógymódoknak ezer változata van, a kérdezőnek én akkor már inkább azokat javasolnám. Közben egyébként még eszembe jutott amit a gyerekdokink mondott: sima colából kikeverni a szénsavat, behűteni, és kortyonként inni -ez is jó a hányinger ellen-, illetve a teába a cukor mellé kell tenni egy pici sót is az elektrolitvesztés miatt, vagy lehet kapni rehidráló port, az is jó... ezt mondjuk a hányás utáni hasmenéses időszakban kellene.
Max,gyakori kézmosással lehet ellene védekezni.
A pálinka igenis jó!! Fertőtlenítő hatású, tehát gyomor , bélfertőtlenítésre használhatod. Persze nem kell nagy mennyiségre gondolni, de alkalmanként 1-1- korty mehet, ugyanúgy, ahogy torokfertőtlenítésre is használják a mézes pálinkával való gargarizálást. Többet ér bármelyik szopogató gyógyszernél. A népi gyógymódokban meg úgy általában meg lehet bízni, sokkal jobban mint a gyógyszertárban kapható készítményekben, amelyek vagy hatnak vagy nem és még egy csomó mellékhatásuk is lehet.
induljon minden nap vidáman a reggeletek egy jó kis pálesszal:D
A pálinka max. fertőtlenítésre jó. Védekezni vírus ellen szerintem nagyon nehéz. Sok függ attól, hogy kinek milyen az immunrendszere.
Normaflore helyett kombináltat adnék, amiben pro-prebiotikum is van, ezek jobb hatásfokúak tapasztalataim szerint. C-vitamin elvileg megfázásnál adandó nagyobb adagban, de egyébként se árt szedni télen, ahogy valami jó minőségű, nem szintetikus multivitamin is jó lenne.
Deadalon-t megelőzésre ne, azt csak akkor, ha elkezdődött a betegség, és semmi más sem segít.
Amit én csinálnék:
Multivitamin, C-vitamin folyamatosan ősztől tavasz végéig. Ha jön a vírus, akkor hideg vízben, vagy teában feloldott B6 vitamin (ampullás, folyékony) kortyonként, és Daedalonetta kúp, ha nagyon vészes a hányás (hasmenésnél butaság kúpot adni). A protiotikumot folyamatosan lehet addig bevenni, amíg tart a betegség +3 nap.
ezeket írtam össze:
-normaflore
-bolus adstringens
-c vitamin
-deadalon tabl/kúp
megelőzésre is elkezdjük szerintem...
Remélem nem sértettelek meg!Ha igen akkor bocs!!
Ha megy a hasad arra jó a pálinka, egy kupicával őrölt borssal meginni, a hányásra, hogy jó-e azt nem tudom, arra inkább magneB6 ivóoldatot adnék. A gyereket gondolom nem akarod pálinkáztatni, neki probiotikum, odafigyelni a higiéniára.
nálunk a városban nagyon sokan elkapták most.
Attól cidrizek inkább, hogy a fiam hazahozza az oviból...:P
szegény totál kifeküdne, de mi is...
Ezt nem lehet megelőzni máshogy, csak ha nem mész emberek közé. Én úgy tapasztaltam, hogy inkább november vége-december közepe közötti időszakban szoktuk elkapni. Ilyenkor "csak" influenzásak vagyunk :(
Külsőleg... Tudod... fognál is csak öblögetni kell és UTÁNA KIKÖPNI... a nagybetűs részt általában vagy elfelejtik mondani, vagy elfelejtik csinálni :D
még nem kaptuk el szerencsére, de rettegek tőle sajnos..
tavaly végigment az egész családon, nem szeretném újra
Most komolyan,a pálinka fertőtlenít.
Ellene mennyire jó azt nem tudom de legalább vidáman futsz wc-re!!!!!!
A pálinkától max berúgni lehet, vagy ilyen esetben kihányni. Kortyonként jéghideg szénsavmentes folyadék folyamatosan emelve az adagot, ha ez lent marad, és megszűnik a hányás, akkor keksz, főtt krumpli, rizs... emellett jó minőségű, nagy hatásfokú probiotikum, és rehidráló por a kiszáradás, és elektrolitháztartás ellen. Elvileg 2-3 nap az egész, azt felnőttként ki lehet bírni (tavalyelőtt 8 hós terhesen kaptam el, tavaly az egész családon végigsöpört, a 11 hósom az egész karácsonyt kórházban töltötte miatta, mert kiszáradt).
Megelőzésre biztos nem jó :D
Hányás-hasmenéses vírus ellen mennyire jó a pálinka? Ti mivel próbáltok meg védekezni?
További ajánlott fórumok: