Hány óránként ideális etetni az újszülötett? (beszélgetés)
Igény szerint, de az a három óra azért egy jó irányzék.
Nappal átlagnak lehet tartani..
Felkelteni emiatt nyilván nem kell, vagy csak szélsőséges esetben.
Akkor etetni, amikor éhes.
Képzeljétek el, alusztok édesdeden, és felkeltenek a legszebb álmotokból, egy enni!
Kedves Anyukák!
A Babáknak az a legjobb, ha igény szerint, vagyis akkor szopizhatnak, amikor csak akarnak. Ha éjjel egy baba aludni szeretne, akkor felesleges felkelteni, de ha szopizni szeretne, akkor viszont félóránként is nyugodtan mellre lehet tenni.
Egyébként szoptatással kapcsolatos kérdésekben, problámákkal bátran forduljatok hozzám, nagyon szívesen segítek. Szívügyemnek tekintem a szoptatást, és az a véleményem, hogy a szoptatás nagyon fontos része a csecsemőgondozásnak, és annak, hogy egészséges, kiegyensúlyozott gyermeket neveljünk.
Szoptatási szaktanácsadó vagyok, szóval teljesen önzetlenül teszem, és segítek bárkinek, akinek kérdése, problémája van:)
Szeretettel: Zsóka
Sziasztok!
Nekem a kórházban azt mondták 3óránként tegyem mellre.De a másik fele azt mondta igény szerint szoptassam.
Sajnos nekem nem nagyon votl tejem hamar tápszeresek lettünk így követtük a 3órás rendszert ami nagyon bevállt azóta is.
Az elején én felkeltettem mivel visszesett súlybe de aztán rájöttem hogy ha éhes úgyis kel és mkor már a súlya is szépne beindulni látszott egyáltalán nem keltettem fel.
Mert az sem tesz jót a kis hasának ha akkor etetjük amikor mi gondoljuk.
Jelezni fog ugyis ha éhes:)
Nekem most 6 hetes a kisbabám és már nagyon jól beállt a napi 5-6 evésre. A kórházban többször hangsúlyozták, hogy ne hagyjam 3 óránál többet aludni, és keltsem fel etetni, de eszem ágában sem volt! Így már ott is előfordult hogy 6 órát aludt.
Hangsúlyozni tudom az előttem szólók gondolatait, ha éhes, úgyis jelezni fogja, örülj, ha alszik :) Amúgy a babás-mamás topikokban is megfigyelhető egy trend akárcsak a divatvilágban: mást mondanak ma, és mást 20 évvel ezelőtt (akkor ez, akkor az volt a szentírás). Ma úgy látszik a 3 óránkénti etetés a menő :)
Sziasztok!
Én anno megkérdeztem a védőnőt, hogy szoptassak szerinte. Azt mondta, hogy elsősorban igény szerint, de azért legfeljebb 4óránként keltsem fel és etessem meg nappal, éjjel meg csak akkor, amikor ő ébred és kéri. Így megtanulja a nappal és az éjjel közti különbséget.
Hát, ez nem sokáig ment így, mert 4hónaposan kijött az első 2 foga, akkoriban nappal óránként evett. Éjjel viszont mindig aludt!!! Októberben született, akkor éjjel mindig 9-12-3-6-kor szopott, aztán kitolódott 9-12-4-7-re, majd fokozatosan leállt az éjjeli szopikkal, karácsony első napján volt előszőör, hogy arra ébredtem reggel 7kor, hogy este 9 óta nem evett. És ez így is maradt. Szóval szerintem egyáltalán nem gáz, ha éjjel nem eszik. Amíg a súlya gyarapszik és elégedett-kiegyensúlyozott, addig nem kell aggódni. :)
ok,,,nem koltotem en sem,,,legalabb aludtam,,de azert gondolkoztam oke..
koszi mindenkienk a hozzaszolast))
Szia!
Nem kell felkelteni. Ha éhes, úgyis szól! Örülj neki hogy alszik:-) Egyébként 3 óránként szokás etetni a csöppségeket...
Szia:))
Örülj neki, hogy alszik éjjel:)
Ha éhes úgyis fel kel! Azért nehogy felkeltsd, hogy egyen:))
Gratulálok a babádhoz:))
sziasztok..
kisbabam 5 napos,,ma ejjel 1kor evett,es reggel 8-ig aludt..
ez normalis,,mert az elozo ejel is nem volt fel..
ez igy ok??vagy kelll koltogetnem enni???
További ajánlott fórumok:
- A komfort szoptatás jobb, vagy a 3 óránkénti?
- 2 óránként szopizna a babám - ez nem baj? Elvileg 3 óránként ideális, de a szívem megszakad úgy sír...
- Fél óránként vagy óránként ébred a baba
- A 3 hónapos gyermekem éjszaka is 3 óránként felkel szopcsizni. Mivel lehet rászokatni az éjszakai alvásra?
- 17 hónapos kisfiam még 2 óránként cicizik éjjel
- Haromhonapos kisfiam ejszaka ket orankent kezdett szopizni, nem lenne eleg tej?