Hambi nyitása (beszélgetés)
Jó receptúrát is kereshettek, legyen benne valami különleges.
Egy, a közelben nemrég nyílt hambis ötlete, hogy minden termék kérhető teljes kiőrlésű és gluténmentes buciban is, az alap retrón kívül. És mindegyik kérhető menüben is.
Ehhez csak annyit fűznék, hogy együtt élünk anyósommal, és nagyon szeretem, ritka jó anyós. Mondhatni hogy anyám helyett anyám.
Viszont vannak esetek amikor nem értünk egyet. Mint ez. Szerinte régen se kellett, most se kell, szerintem meg alap egy olyan alkalmazott, akinek van ilyen végzetsége.
Köszönöm szépen a válaszokat. Leszögezném, nincs ilyen tapasztalatunk, mindent a 0-ról kezdünk, de van elképzelésünk, vannak terveink, és nem a "századik fagyott kész huspogacsabol dolgozó" üzletet fogjuk megnyitni.
OLyan volt már itt sok, és egyik se húzta sokáig.
Minőségi, finom ételt szeretnénk, megfizethető áron, mivel kereslet van rá. Nem fogjuk elkapkodni, mindennek utána fogunk járni.
Mégegyszer köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek
Ezért kérdeztem. És én is ezt mondtam anyósomnak, de azt mondta szerinte nem kell. Nem szeretnék ilyenen elhasalni.
Köszönöm szépen a válaszodat :D
A vendéglátós pasim 11 éve a férjem, és nincs olyan kontaktunk aki segítene. Ott tartunk, hogy megvan az ötlet, megvan a tőke, és valószínűleg a hely is. Nem szeretnénk semmit elkapkodni, hülyeséget csinálni.
Reklám ötlet, és ezekhez lehetőség is van (nem facebook!!), és azért hambi mert a városban nagyon sokan panaszkodnak hogy nem lehet kapni finomat, minőségit.
Csak úgy alsó hangon: nem mindenki tud 2021-ben mosogatni (gép segitsegel sem) vagy felmosni.
Tegnap a 20 éves csaj megmagyarázni akarta a "felmosott" a padlót a GM-nek, aki kivette a kezéből a nyelvet, és megmutatta :D
Volt már baristank másik coffeeshopbol, aki nem tudta hogy habosodik a tej a gozzel, és nem forgatta lefelé az öblös eszközöket a mosogatógépben.
Pár napja a felmosok gyöngye szetszedes, kinyitás nélkül 'elmosta" a habszifont a gépben.
El tudod képzelni, mi lett volna, ha az még nyomás alatt van, ha beteszi pár perc forró fürdőbe? Mennyibe kerü egy belülről szilánkosra tört ipari mosogatógép pótlása? És ezt is meg akarta magyarazni, miközben nem tudja, mi a nyomás. "Szerinte csak..."
Tulajdonképpen az iskola csak a felolleg vallalas tudatosítása.es megértem, hogy az oktato videoink olyanok, mintha idiótának készültek volna. Minden megmutatva, aláírva.
Nekem 6 hónapos van talán a kurzusom, amire később csatlakoztam be, és az anyagot amúgy is tanultam előtte.
Es voltunk együtt az "ABC-sekkel", akik nem tudtak, mit jelent a dezodor.
Penzlehuzas, faxsag, de ez a rendszer. Talán még mindig jobb, mintha úgy tennének, hogy mindenki csinalhat amit akar ismeretség nélkül.
Ha kellene, akkor meg kellene csinálni.
Szerinted agysebessetz amit 3 hónap alatt tanítanak?
Sajnálatos, de nagyon nem vagy képben....:-(((
Az első amit egy büfé ellenőrzésénél kérnek, az az eladói végzettség. Ha az nincsen, akkor lehet egy hétig fog üzemelni az a büfés! De ez már sok esetben kiderül az engedélyeztetéskor, amikor az ANTSZ-NÉBIH, stb engedélyét megkapod. Egy pénztárgépet nem csak nyomni kell, mint süket a csengőt! Ha nem szeretnék fórumot nyitna a későbbiekben egy bezárt büféről, akkor járj utána és tájékozódj! Nem egy pénztárgépi gyorstalpalótól leszel ügyes büfés! Igaza van anyósodnak, hogy az felesleges, ha az alapokkal sem vagy tisztában.
A gyorstalpalón nen tanítanak sok mindent, csak az ember megkapja a papírt.
Egyébként vendéglátói eladó tanfolyam lenne.
Azért kérdeztem, mert az egyik közeli ismerős nyitott egy kis üzletet, és a barátnőjét 'felvette' alkalmazottnak. Ő mondta hogy hiába vette fel, mint betanított, pénztárgépet akkor kezelheti ha ő is bent van vele.
Bufe-ANYOS-vegzettseg-... témakörök.
Kamion a komoly helyett?
Vagy lehetsz a századik fagyott kész huspogacsabol dolgozó.
Vagy vesztek majd egy sokkolot is a saját pogacsaknak ennyi szakertelemmel? :D
"a többi" a nehéz, és nem azért mert be kell utni, és leadni a könyveknek.
Miért fogják megvenni a ti hambitokat és kik? Akkor hogy promotaljatok?
És hogy nem tudod mi hogy? Én 20 évesen kiolvastam minden rám vonatkozot, esetleges beszállítóval beszéltem, számoltam.
A vendéglátós pasidnak egy kontaktja sincs, aki segítene számolni?
A hússal meg nem lehet atdatumozni, mert megölni nem akarsz, és az a nagy tétel.
"a papírmunka és a többi "
az mit jelent?
Pénztárgépkezelés és kiszolgálás?
Szerintem nem hülyeség, mert ha nem értesz a pénztárgéphez, akkor rengeteg bosszúság érhet.
Hogy kötelező-e, azt nem tudom, de biztos, hogy nem hülyeség egy pénztárgép-kezelői oktatás.
Pénztárgép kezeléshez nem kell végzettség.
Amikor vettem, megmutatták hogy működik, és ennyi.
Mit tanítanak azon a gyorstalpalón?
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, vagyis csak egy kérdés lenne, amiről itthon (anyósommal) nem értünk egyet.
Párommal kitaláltuk, hogy szeretnénk nyitni egy büfét (hamburgerezőt főként). Ő már megszerezte a szakács papírját, viszont azt mondta, ő csak sütni, főzni fog, a papírmunka és a többi az én dolgom legyen. Nekem ez így jó lenne.
Viszont anyósommal nem értünk egyet egy kérdésben. Nekem nincs semmilyen olyan végzetségem, amivel a pénztárgépet lehetne kezelni (nincs semmilyen eladói, vendéglátói képesítésem), és neki sincs. Szerinte nem kell hozzá, csak egy egyéni vállalkozói kell és a szakács papír. Én már néztem is ki egy 3 hónapos gyorstalpalóit, amire még lehetne jelentkezni. Szerinte hülyeség.
Szerintetek?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat :D