Hagymalevest mibe, hol? (beszélgetés)
Az eredeti kérdésre válaszolva: belém, és bárhol.
Nagyon szeretem, de kenyérféle nélkül.
Reszelt sajttal, amit a tányérba szórok, arra szedem a levest.
Van olyan recept, hogy vajon pirított kenyérszeleteket fektetnek a leves tetejére, arra reszelnek sajtot és a sütőbe téve rá is olvasztják.
Lehet egy deci fehér borral főzni, de tényleg elpárolog.
(4 jókora hagymát felaprítva 3 deka vajon vagy 3 evőkanál olajon megpárolunk, meghintjük 2 evőkanál liszttel, felöntjük 1,5 liter hideg vízzel, fűszerezzük, és lefedve, lassan, 1 óra hosszat főzzük. Turmixoljuk, beleöntjük a bort, és főzünk benne egy csokor, nagyobb karikákra vágott újhagymát vagy pórét. Tűzélló tálba töltjük és a forró sütőben felforraljuk, vajon pirított kenyérszeleteket fektetünk a tetejére, ráreszeljük a sajtot és a sütőbe visszatolva ráolvasztjuk.) F.Nagy Angéla receptje, én bor és pirítós nélkül is imádom.
Nagyon egyszerúen készitem, 3-4 hagymát nagyobb darabokra vagdosom, 1 liter vízet öntök rá, egy kk ételizesítőt és puhára főzőm. Majd át turmixolom, kk lisztet vagy tejszinnel vagy tejfölel behabarom. Piritott kenyerrel tálalom
Ha gazdagon akarom a sajt nem rontja el.
Hozzávalók 4 személyre
3 fej közepes vöröshagyma
4 dkg vaj
1 liter csontlé vagy 2 leveskocka
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt ementáli sajt
2 evőkanál liszt
szerecsendió
fehérbors
só
4 szelet toastkenyér
Elkészítés
1. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk és a vajon mindkettőt aranybarnára pirítjuk. Ezután liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csonlével. Sóval, szerecsendióval, és borssal fűszerezzük, majd lassú tűzön puhára főzzük.
2. A kenyér héját levágjuk, a szeleteket átlósan kettévágjuk, a sajttal megszórjuk és megpirítjuk.
Tálalás, díszítés
A levest forrón leveses csészékbe töltjük, tetejükre egy kevés reszelt sajtot és friss petrezselymet szórunk. A sajtos kenyérszeleteket a csészealjra helyezzük és így tálaljuk a levest.
Örülök ennek a fórumnak...
Le tudná valaki írni Nekem a hagymaleves receptet?
Ti hogyan készítitek?
Én már próbáltam de nem sikerült... :(
Kicsi cipót szerintem minden nagyobb élelmiszerboltban lehet kapni.
Én alkohol nélkül fôzöm a hagymalevest:)
A fôzés során elpárolog az alkohol, elvileg lehet vezetned.
Pékségekben. Nagyobb, többféle kenyértípust áruló helyeken.
De sokszor látok ilyen cipót hipermarketek polcain is.
Megtudja nekem valaki mondani, hogy hol lehet kapni olyan cipót, amibe bele lehet rakni a hagymalevest?
És ha alkoholt teszek bele a levesbe, attól még vezethetek, vagy inkább aznap már neüljek volán mögé?
További ajánlott fórumok:
- Római katolikus hitoktató vagyok - miben segíthetek?
- Te miben hiszel?
- Beszélgessünk! Ki miben hisz? :) Angyalok, boszorkányok, és hasonlók,
- Soha többet konkrétan hagymalevest nem eszek!
- Tudtok ajánlani budapesti vendéglőt, ahol a hagymaleves cipóban szerepel az étlapon?
- Francia hagymaleves mellé milyen főételt és desszertet csináljak?