Hagyma teával kapcsolatos tapasztalata van valakinek? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én azt a teát iszom, ahol csak a külső, teljesen száraz héját kell leforrázni. Kicsi méz ás citrom mehet bele, és jó forrón meginni.
Megfázásra nagyon jó :))
Sziasztok!
Terhesen mennyit lehet inni belőle egy nap?
Sziasztok!
Undorító, borzalmas... már a szagától is felfordul a gyomrom... de egy biztos.
Köhögésre nincs jobb gyógyszer!
Itt egy recept (én is így csinálom), a neten találtam:
"Ugyanúgy kitűnő házi szer a hagymatea is. Két-három fej jól megmosott hagymát héjával együtt összevágunk, és egy liter vízben néhány percig főzzük. Ízesítőnek tehetünk bele egy kiskanálnyi teafüvet vagy egy evőkanálnyi kamillát. Három evőkanál kristálycukrot megpirítunk, és felöntjük a leszűrt hagymafőzettel. Mézzel ízesíthetjük. Egész nap kortyolgatva sietteti a gyógyulást."
De a hagymát a héjával együtt kell megfőzni. Csak a külső vékony héját kell levenni.
Karamellt kell készíteni és a hagymalével felhígítani. Megfázásra és köhögésre nagyon jó.
Ugyammmá, nincs mit.
Remélem ízleni fog!
Hajjaj, ravasz fogós kérdés! Olyan régen csináltam már, és akkor se méregettem.
Mondjuk 5-6 fej hagymát feldarabolsz és annyi vizet öntesz rá, amennyi bőven ellepi.
Semmi extra faxni, ahogy más teát innál (bögreszám, ha beteg vagy). Minél többet iszol belőle, annál jobban hat. Kanalazni nincs értelme, meg hát ezt nem lehet túladagolni.
Csinálok másfél-2 litert, aztán az el is fogy aznap.
((Lehet, hogy holnap csinálok is magamnak! Felcsigáztál!))
Jah, igen, rosszul fogalmaztam, a külső héját vettem csak le:) Megmondom őszintén, annyi alternatívát találtam a neten hagyma tea főzésre, hogy az egyiket kiválasztottam, aztán úgy csináltam meg:)
Amúgy hogyan fogyasztjátok? Kanalanként, időnként, vagy egyben...
Nekem anyukám mindig így csinálta gyerekkoromban, ha köhögtünk a húgommal. De ne hámozd meg, csak a külső héját vedd le (mintha a húslevesbe tennéd). Mert a héjában is van valami jó.
Aztán én is sokszor csináltam a lányomnak, ha nem köhögött akkor is (ha volt hozzá kedvem), mert szerettük.
Szerintem ne a karamellben főzd meg, és nem kell vékonyra vágni. Csak úgy nagyobb darabokra, úgyis megfőzöd és kidobod (bár gyerekkoromban az apukám mindig megette, mert ő szerette a főtt hagymát).
Megmondom őszintén, a netről puskáztam...:)
Én úgy csináltam, hogy kettő teáskanál cukrot karamellizáltam, amíg kicsit hűlt, meghámoztam a hagymát, felvágtam karikákra jó vékonyra. Aztán utána egy csésze vizet öntöttem a karamellre, beletettem a hagymát is, és addig forraltam, míg a hagyma meg nem puhult. Végül leszűrtem, és mézzel ízesítettem.
Hagymateát - külső héját veszem csak le - úgy csinálom, hogy 4-5 felé vágom a hagymát, vízben megfőzöm, kicsit állni hagyom és leszűröm.
Másik edényben cukrot pirítok karamellnek, és óvatosan fokozatosan hozzáöntöm a leszűrt hagymalevet.
Még lehet citrommal, esetleg cukorral ízesíteni.
Így karamellel nagyon finom, Wandamaci próbáld ki!
Megfázásra, köhögésre nagyon jó. Jobb, mint bármilyen gyógyszer!
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Mi a tapazstalat hasfájás esetére a Mecsek Baby Teával kapcsolatban?
- Milyen — teával, vagy teás dologgal kapcsolatos — ajándékot adhatnék neki? Esetleg hogyan „csalhatnám el” teázni?
- Sziasztok! Van esetleg tapasztalatotok a Wu long anti-adiposis teával kapcsolatban? Nem egészségtelen? Hogyan hat?
- Van valakinek tapasztalata Qi Ren fogyasztóteával + kapszulával kapcsolatosan? Érdemes megvenni?
- Van valakinek tapasztalata a He Shou Wu kapszulával / teával kapcsolatban?