Haas Glukonon (beszélgetés)
Az eritritet nyilván nem önmagában ette a párod, így nem tudhatod, mitől ment fel a cukra.
Az eritritnek nulla a glikémiás indexe.
Nyilván attól ment fel a párod cukra, amibe bele volt keverve az eritrit.
Miként lehet használni ott, ahol meghatározott arányok vannak? Pl. ha eredeti linzer recept 20 dkg cukrot ír a liszthez, vajhoz, helyette 1 kávéskanálnyi édesítő nem adja ugyanazt az állagot. Talán még piskótánál sem.
Folyadékban mindegy.
Én továbbra is ajánlom Neked a DW Negyedannyi ugyanannyi édesítőt. Teljesen olyan az íze, mint a hagyományos cukornak. Igaz egy picit drága, de tényleg negyedannyi kell belőle, mint a cukorból és teljesen 0 kalóriás, nem okoz hasmenést.
Az olcsó édesítőkkel az a baj, hogy fura ízük van, ami még a reggeli kávéban, teában elmegy, de egy sütinek már eléggé el tudja rontani az ízét. Hosszútávon mindenképp a finom a nyerő, akkor tudod tartani a diétádat.
Én például nem fogyókúrázom, de évek óta tartok egy egészséges étrendet, mert nem szeretnék hízni.
Nekem például a mai édességem egy általam készített csokitorta volt, amit tegnap este félóra alatt dobtam össze zsírszegény kakaóporból, tojásból, mandulalisztből és dióból, édesítővel. Isteni krémes, csokis, édes, semmi édesítős mellékíz és energiaszegény.
Én a tapasztalatomat mondtam el!!! Ezért is mondom, hogy kinek mi válik be, ki kell próbálni!
Aki diétázni szeretne, az nyugodtan használjon nyírfacukrot, eritritet.
Elmondom, az eritrittől is fel megy a párom cukra! Ennyit erről..
Ha feltüntetik, hogy gluténmentes, a lisztérzékenyeknél jelent piros pontot. Cukorbetegnek mindegy, hogy gluténes-e, vagy sem.
Nagy divat lett a gm. táplálkozás egészséges emberek körében. Örüljön neki, aki nem LÉ, erre mesterségesen előidézi, áááá!
Termékleírás:
Jellemzők:
Sütéshez és főzéshez cukor helyett, Gluténmentes, 40%-kal kevesebb energiát tartalmaz, mint a cukor, Mindenféle édességhez felhasználható.
Haas Glukonon-t én süteményekbe használom (sütésálló), kávéba, teába a tablettás édesítőszert (amit a lidl-ben lehet kapni colagan-azt hiszem ez a neve-nekem bevállt), salátákhoz, öntetekhez a folyékony változatát.
Nyírfacukor kicsit drága, meg annak van egy kis utó íze, én nem szeretem. Na, meg aki nincs hozzászokva, annak hasmenést okozhat, de ez minden édesítőszerre igaz.
Én laktóz-glutén- és cukormentesen főzök, mivel a párom lisztérzékeny és cukros, én meg laktózérzékeny vagyok.
Sziasztok!
Lépésről lépésre változtatnék a család életódján.A legfontosabbnak a cukor elhagyását gondoltam,ezért szeretném megkérdezni,mit gondoltok a glukononról.Sok véleményt olvastam már,de ezt lehet használni kávéba,gyümölcslevesbe,sütibe egyaránt,mint a sima cukrot?Olyan érdekelne,amit ugyanúgy használhatnék és nem is drága annyira,hogy belerokkanjon az ember.. :D Eddig ezt találtam a legjobbnak,de kérnék egy kis segítséget ebben.
Köszönöm.