Ha valaki telefonon szám nélkül zaklat, mit lehet tenni? (tudásbázis kérdés)
Ilyenkor lenne kedvem egy 48-as vizes tornacipővel képen vágni azt aki ezt csinálja. :)
A telefonon megkeresem ezt a funkciót, és beállítom. Köszi mégegyszer!
Üdv.:
F.
Az Én telefonom is nokia volt anno.De már nem emlékszem,hogy állítottam be:(
Úgy látszik annál a cégnél erre képezik ki a biztosítási tanácsadókat.Elég bosszantó.
Hello!
Engem is az általad említett cég hívogatott. Lehet olyat beállítani a telefonon, hogy csak többszöri csörgésnél jelezze a hívást? E51-es Nokiám van, nem láttam benne ilyen funkciót, de megnézem, köszi a tippet!
Üdv.:
F.
nekem nem túl rég volt olyan esetem, hogy este hívott valaki számmal, de nem ismertem. nem volt időm felvenni, így visszahívtam, hogy ki volt, mit akart. azt mondta a hölgy, hogy ez egy szálloda és nem tudja ki hívott. ez így ment egy pár este, és újra visszahívtam, lekiabáltam a hölgyikét (szegény), aztán csak hívtak, majd a férjem elküldte őket a .... azóta semmi.
nem pont témába illő, de idegesített, és ha valakinek volt hasonló, várom jelentkezését....
Tisztelt fórumozó társaim!
Egy érdekes dologgal kapcsolatban írok. Kb. 2 hónappal ezelőtt felhívtak az egyik nyugdíjbiztosítótól (direkt nem csinálok nekik reklámot), hogy a válság miatt az lenne nekem a legjobb, ha átiratkoznék hozzájuk. Persze a hívás rejtett számról jött. Közöltem, hogy nem érdekel a dolog. Persze mondták, hogy majd még hívnak, és gondoljam meg magam. Mondtam hogy nem fogom, de akkor is hívtak. Ismét rejtett számról. Ez így ment kb. még 4 alkalommal. Most ott tartunk, hogy valaki minden héten egyszer megcsörget rejtett számról, és ahogy megfigyeltem mindig pénteken, és nagyjából azonos időben. Felvenni sincs időm, mert max. egy vagy két csörgés, és kész. Én úgy gondolom, még mindig a nyugdíjpénztár lehet a dolog mögött. Lehetséges, hogy felvettek egy rendszerbe, amely rendszer automatikusan felhív?
(Gondolom jutalékos rendszerben dolgoznak a nyp-nál, és mindenképp szeretnének megfűzni).
Az a baj, hogy nem tudom bizonyítani, csak sejtem, mert előtte soha nem kerestek rejtett számról, és senki nincs is, aki szórakozna velem, magyarul nincs rosszakaróm.
A dolog annyira nem zavaró, mert egy héten egyszer van, de akkor is...
Valakinek van hasonló tapasztalata?
Köszönettel:
F.
Bemásolom a levelet, amit írt a nyomozó nekem.
"Valóban bűncselekmény, ha rendszeresen és azért, hogy a rendes életviteledbe beavatkozzon távközlési eszköz útján vesz fel veled kapcsolatot.
Itt fontos, hogy többször, viszonylag rövid időközönként tegye, legyen is kontakt ne csak megcsörgessen és mielőtt felvennéd leteszi. Az a baj, hogy nincs kialakult gyakorlata, de sajnos bizonyítani kell, hogy a céja az, hogy a rendes életviteledben ezzel beavatkozzon, megzavarja azt.
Fel kell jelenteni. Konkrét időpontokat kell írnod, lekérik a bejövő híváslistádat, megállapítják ki hívott azokban az időpontokban és ha megállapítható, hogy ki használja az adott telót, akkor bíróság elé is kerülhet. Sajnos a mai Mo.-n nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás, ezért nem bízom abban, hogy rendes elrettentő büntetést kapna. Annyira jó egy eljárás csak, hogy basztatják a hatóságok."
Barbara, akkor én nem is mondok semmit, nekem már nem jelentkezett az ominózus hangpostaüzenete után...
De legalább megtudtam, hogy mit akar... Hogy rohadjon meg.:(((
Sajnos ha nincs kommunikáció, csak az van, hogy csenget és kész, akkor tényleg nem tudnak mit csinálni. Ezt mondta nekem a nyomozó ismerősöm is. A rendőrségen kérni fogják, hogy készíts feljegyzéseket, hogy írd fel mikor van a hívás pontosan. De ha nem is várja meg, hogy felvedd, bizony tényleg nem foglalkoznak vele...:(((
További ajánlott fórumok:
- Ti hogyan dolgozzátok fel a telefonon és személyesen zaklató ügynökök idegesítését?
- Valaki zaklat telefonon. Azt írja ki számként +420. Mi lehet ez?
- Volt már olyan, hogy telefonon zaklattak?
- Ha egy telefonon van GPS, az műkődik Internet nélkül?
- Okos telefonon, hogyan tudnék 1 bizonyos számot letiltani alkalmazás nélkül?
- Panasonic KX-TG6711 vezeték nélküli telefonon hogyan lehet beállítani a hívás azonosítást?