Ha úgy esek teherbe, hogy munkanélküli vagyok, mire számíthatok anyagilag? (tudásbázis)
szóval:jelenleg még szabin vagyok.szerencsére még volt elfekvőbe....4 hetes terhes vok.akkor levelet kell írnom ugye a munkáltatónak?
köszönöm
Ez, amit belinkeltél, 2013-as. 2014-től a terhesség 91. napjától van védve a munkavállaló, előtte sajnos kirúghatják szó nélkül. Ez biztos.
Amiben nem vagyok 100%-ig biztos, hogy ha bejelentkezik a munkanélkülibe, akkor az is biztosítási időnek számít talán...de ezt mindenképp kérdezd meg és járj utána kicsilányka!
A törvény melletted áll, ha a felmondás idején is terhes voltál, akkor TILOS felmondani.
Védett vagy, nézz utána.
igen a 3. baba :)
terveztük a babát,akartuk,de álmomban se gondoltam volna,hogy nem lesz munkám :(
valószínű terhes vagyok s pénteken kaptam meg a felmondásomat :(
leépítés...1500 ember....
Szia!
Attól függ, mennyi a tartalékod, vagy mennyire tudnak a szülők segíteni, mert az alanyi jogon járó illetményekből nem igazán lehet gyereket nevelni.
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek olyan, aki úgy esett teherbe és szülte meg gyermekét, hogy akkor éppen nem álltak a párjával jól anyagilag? Megbánta?
- 14 évet dolgoztam, Dec 31-én megszűnt a mhelyem, most munkanélkülin vagyok, Dec.születik a babánk, milyen támogatásra számíthatok?
- Terhesség munkanélküliként. Számíthat valamilyen járandósságra(pl a GYES, GYED.)?
- Ha most igénylem meg a munkanélküli segélyt, decemberben már számíthatok rá, hogy kapok?
- Ha valaki munkanélküli alatt esik teherbe, megszakíthatja azt és elmehet betegállományba vagy nem?
- 5 éves munkaviszony után mennyi munkanélküli segélyre számíthatok?