Ha szülés előtt igénylem a tgyást ki adja azt a bizonyos orvosi igazolást a terhes állományba vételről illetve mi is az? (tudásbázis)
azért is írtam, mert nehogy gond legyen az igénylésnél.
Jó kis meló, mindent kitölteni, megkérni stb...
A kiírt dátum előtt 28 nappal lehet igénybe venni.
Furi hogy a nőgyógyászod nem tudja mit szeretnél.
Nálunk spec ő adja....
Mond neki hogy szülésiszabira szeretnél menni x időtől fogva és kész.
nem muszáj pont 28 nappal elkezdeni kezdheted 10-zel is.
ami a lényeg hogy akármikor is kezded 168 napig jár csak.
Nem kell babataj rá.
és amit te írsz MKriszti81 a 4 pecsétes cucc az az egyszeri anyaságihoz kell majd.
Bocsi nem okoskodom, de én is végigjártam az utamat.
Ha meg van a papír igen lehet menni az oepbe igényelni....
kiírt időpont előtt egy hónappal lehet legkorábban igényelni, de szülés után érdemes, mert kell hozzá a baba taj-száma is
én a védőnőmtől kaptam egy kis papírt, (orvosi igazolás a neve) azt kellett a nődokimmal kitöltetni (4 gondozási dátum kerül rá és az orvos aláírása, pecsétje)
az igényléshez kell ez az igazolás, az igénylő űrlap és az iratok fénymásolata (igénylőn rajta van, mely iratok kellenek)
1 hónappal előbb meglehet igényelni mint ahogy kivagy írva...én pl ápr 10re voltam kiírva és márc 9től igényeltem!
A háziorvos adta a papírt!
További ajánlott fórumok:
- Szülő otthon tarthatja a gyerkőcöt, megfázás esetén? (..vagy kérik az oviba az orvosi igazolást)
- A bölcsődei előjegyeztetéskor is kérik a munkáltatói igazolást?
- Kitől kell orvosi igazolást kérni, hogy nem végezhetek álló munkát?
- Kinek kell igazolást adni ilyenkor?
- Vajon dolgoznom kell szombaton? Aug 21 helyett aug 29-én, ha csak aug 24-től vagyok állományban?
- Hogyan adjak fel egy levelet, hogy tudjam igazolni a feladását, és arról is kapjak valami igazolást, ha a címzett átvette?