Ha soha nem tartottad a kapcsolatot az egyik szülőddel, honnan tudod meg hogy meghalt? (tudásbázis)
Komoly?
Volt egy kedves hajléktalan srác az utcában, tényleg sokan kedvelték,de mikor meghalt, az önkormányzat temette el.
Pedig a testvére a szomszéd utcában lakik, és elment a temetésre. Ezt onnan tudom, hogy a gyerekem is ott volt, mert sokat beszélgetett vele.
És mi a helyzet abban az esetben, ha a szülő már kb. 12 éve hajléktalan? Nem beszéltem vele már hosszú évek óta, illetve ha véletlen szembe jön az utcán , nagy ívben elkerülöm. Fogalmam sincs, hogy pl. papírjai vannak-e ,amivel azonosítani lehet..
De számítsak rá, hogyha meghal, akkor felkeresnek minket, gyerekeket, hogy álljuk a temetését? Vagy az állam eltemeti aztán kész?
Hallgatássék meg a másik fél is.
Nem tudom, mit csinálnék ilyen helyzetben.
Miért pont a halála érdekel?
Életében nem lennél kíváncsi, hogy ki ő?
Biztos , hogy az apukád aki szerepel az anyakönnyben, vagy csak egy fiktív név?
Elég nagy az internet, lehet próbálkozni ott a kereséssel.
No, akkor az sem biztos, hogy meghalt?
Így nem értem -jük
Ha van valamilyen ingatlan, amit utána örökölsz, akkor a Földhivatal értesít. Bárhol is vagy, hivatalból meg kell, hogy találjanak, mint törvényes örököst.
Csak akkor nem keresnek, ha törvényesen, végrendeletileg kizárt az örökségből.
De ha nem tartottad soha vele a kapcsolatot (gondolom azért a nevét és valamilyen beazonosíthatóságát tudod), akkor is utána kerestethetsz a Népesség-nyilvántartóban. Címet nem adnak ki, de annyit megtudhatsz, hogy él-e itthon vagy külföldön.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Anyósom meghalt, apósomnak van új kapcsolata, a férjem meg nem akar "családosdit" játszani. Megoldás?
- Hogy lehet elmondani egy ötéves gyereknek, hogy meghalt a nagymamája, akivel igen szoros kapcsolatban állt?