Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek! (beszélgetés)
81370. libikóka (válaszként erre: 81368. - Cikicakk)
ma 18:06
Szia:) Nem sokat tudok hozzátenni,,de remélem és kívánom ,hogy nyugalmat találj.
Gyere írj olvasgass beszélgess a hoxán,talán segít ,,és ha nyugodtabb vagy talán kevesebb lesz a roham:)
81369. Piroska52 (válaszként erre: 81366. - Cikicakk)
ma 16:58
Nyugodtan írd ki magadból amit szeretnél.
Talán könnyebb lesz.
81368. cikicakk (válaszként erre: 81351. - Enissa)
ma 15:56
Én is ebben bbízok. A hoxára valamikor nagyon sokat jártam. Sok jóbarátot találtam itt,volt akikkel személyesen is találkoztunk nem is egyszer. Nálam jóval fiatalabbak voltak és épp ezért szakadt meg a barátságunk,mert már nem értek rá a Hoxára járni. Gyermekeik születtek,volt aki elköltözött az országból. A fiatalabb fiam akkor még csak kb 6-7 éves volt. Nem harag volt az ami miatt már nem tudunk beszélgetni. Én megöregedtem,nekik meg a munka és a gyerekek melltt már nem volt annyi idejük.
81367. cikicakk (válaszként erre: 81354. - Piroska52)
ma 15:51
Őszinte részvétem. Borzasztó elveszíteni valakit,aki az életünk része volt. Mennyi időbe telt,mire feltudtad dolgozni? Talán jobb is,hogy nem kellett látnod szenvedni. Én attól félek,hogy a férjemnek majd fájdalmai lesznek és nem tudok rajta segíteni. Most még inkább csak lelkileg szenved,mert még tudja hol van,tudja,hogy nem tudjuk hazahozni,hisz én sem fizikailag,sem idegileg nem tudnám már Őt ellátni.Sajnos azt már nem fogja fel,hogy nem lehet érteni amit mond.,pedig állandóan beszélne,csak már artikulálni nem tud.
81366. cikicakk (válaszként erre: 81354. - Piroska52)
ma 15:46
Igen tudom és nem is azért írtam ezt le,hogy bár ki is megsajnáljon,vagy sírjak a nehéz anyagi körülények miatt. Inkább csak azért írtam le,mert jól esett kiírnom magamból. Nincs kivel beszélgetnem erről és itt jobb,mint személyesen bár kivel beszélni erről.
81365. cikicakk (válaszként erre: 81362. - Tumbo2)
ma 15:42
Én is jobban érzem magam egyedül. Vannak nyugdíja klubbok Hódmezővásárhelyen,de én nem szeretnék oda járni. Jobb nekem így a kiskutyámmal, a megszokott környezetemben. Nem szeretek hangoskodni,kibeszélni a többi magányos embert,esetleg jópofizni,csak azért,hogy ne legyek egyedül.
81364. cikicakk (válaszként erre: 81358. - Vigyefene)
ma 15:39
Nagyon nehéz lehetett elveszíteni a feleséged. Mi 51 éve élünk együtt és bár inkább olyan,mint egy gyerek,de az,hogy akár el is veszíthetem,már a tudatától is kétségbe esek. Legalább hetente láthatom és igaz,hogy nehéz vele beszélgetni,de már az is jóh,hogy foghatom a kezét,megérinthetem. Ennyi év után a szerelem már más,mint 51 éve volt,de sokkal szorosabb,mint akkor volt. Ő a másik felem és rettegek,hogy elveszíthetem. Igaz,hogy az orosok szerint ezzel a betegséggel még jó pár évet megélhet,de azt is tudom,hogy talán egy év múlva már meg sem ismer. A parkinson és a demencia kéz a kézben járnak.
81363. cikicakk (válaszként erre: 81361. - Bulikázós)
ma 15:32
Az idősebb fiam Szegeden él( 48 éves) Tavaly vált el,két gyermeke van. A barátnőjével most vettek egy házat Kisteleken,tele vannak hitellel. Nehéz lesz neki újra mindentt előlről kezdeni. A fiatalabb fiam (28 éves)Budapesten Szakápoló a János kórházban. Sokat dolgozik 24 órában,mert kevés a nővér,sok a beteg és az albérlet sem olcsó,mivel egyedül él.albérletben lakik egyedül. Olyan hektikus a munkabeosztása,hogy albérlő társat nem mer bevállalni.Nehéz a megélhetés,mert a férjem ápolsi díja gyógyszerekkel együtt 170.000 ft/ hó. A nyugdíja viszont csak 109.000ft. Az én nyugdíjam 121.000 ft. Minden héten látogatom és bizony nehéz kigazdálkodnom,hogy bár mit is vegyek neki,amit enni szeretne. Nem panaszként írom,hisz legalább van fedél a fejem felett, és nagyon sok ember él nálam sokkal rosszabb helyzetben.(bár a rezsi elviszi a nyugdíjam felét.) Inkább csak az szomorít el,hogy nem ilyen nyugdíjas éveket képzeltünk el. A férjem Szociális otthonban, a gyerekeim rengeteget dolgoznak,én meg egyedül vagyok a kiskutyámmal,aki egy igazi hű társ. Ilyenkor Karácsony előtt nehéz nagyon,mert még jobban nyomaszt a magány. Próbálok internetezni,a You Toubon filmet,klippeket nézni,de egyedül minden annyira más. Néha úgy érzem,hogy ez már nem élet,csak vegetálás. 3 hete volt egy epilepsziás rohamom,mikor is a mentőben kétszer is leállt a szívem. Mikor ezt megtudtam,nem örültem neki,hogy megmentettek. Nem a haláltól félek,hanem az odavezető úttol. Ápolónő voltam és bizony láttam,hogy sok ember hónapokig( akár évekig is)szenved,mire a megváltó halál végre eléri. Tudom,szomorú ilyen dolgokról írni,de lassan 70 éves leszek és bizony egyre többször ez is eszembe jut.
81362. tumbo2 (válaszként erre: 81350. - Cikicakk)
ma 13:01
én is .de őszintén nekem az nekem a nehezemre,ha menni kell a gyerekekhez.huszonharmadikán sütünk,másnap délelőtt főzünk,aztán 25-én hazahoznak.én egyedül jól érzem magam.
81361. bulikázós (válaszként erre: 81350. - Cikicakk)
ma 12:53
Szomorúan olvaslak. A fiaid is messze élnek?
81360. Piroska52
ma 12:06
Süt a nap,de hideg szél fúj.
81359. Cserebogár8
ma 11:57
Jó étvágyat az ebédhez mindenkinek, legyen az bármi.
81358. vigyefene (válaszként erre: 81350. - Cikicakk)
ma 08:33
Szomorú történet, fogadd részvétem. Az utolsó kérdésedre válaszolva, igen, én is egyedül élek, az én feleségem kicsit több mint 5-éve húnyt el.
81357. libikóka
ma 08:25
Itt fagyos van,,kicsit sütöget.
81356. Piroska52 (válaszként erre: 81355. - Cserebogár8)
ma 08:18
Tegnap egesznap esett, hol a hó, hol az eső.
Süthetne már a nap.
81355. Cserebogár8
ma 07:56
Jó reggelt és szép Advent 3. vasárnapját kívánok mindenkinek.
Kezd a nap felkelni.
81354. Piroska52 (válaszként erre: 81350. - Cikicakk)
ma 07:49
Mindenkinek megvan a maga keresztje.
Az én férjem 2 éve halt meg.
Hirtelen.
81353. Piroska52
ma 07:45
Jó reggelt mindenkinek.
81352. Enissa
ma 07:35
Szép napot Mindenkinek!
81351. Enissa (válaszként erre: 81350. - Cikicakk)
ma 07:35
Kedves Cikicakk!
Hidd el mindenkinek van egy kereszje, ami számára nehéz.
Talán, ha itt beszélgetsz másokkal is kicsit könnyebb lesz.
Minden jót kívánok!
81350. cikicakk
ma 07:18
Sziasztok! Legalább 10 éve nem jártam itt a hoxán. Most már 69 éves vagyok és sok minden történet velem ez idő alatt. A férjem Parkinsonos lett,amivel 8 éve megműtötték( DBS beültetése volt,ami azt jelenti,hogy két elektródát ültettek az agyába) Sajnos a műtét túl későn lett,mivel a Parkinsonnal járó demencia miatt a műtét már nem segített. Jelenleg egy 10 éves gyerek szintjén él Mórahalmon egy Szociális otthonban,már 3 éve. A fiaim nem élnek már velem,így magamra maradtam. Nagyon nehéz volt az első 2 év. Minden héten megyek hozzá,de én is egyre fáradtabb vagyok. Epilepsziás vagyok és sajnos az utóbbi időben egyre gyakrabban jönnek ki rajtam a rohamok. Nem így képzeltem el a nyugdíjas éveket. Jön a Karácsony és én mindig nagyon sajnáltam azokat,akik egyedül töltik a szeretet ünnepét. Én már 3 éve ezt csinálom és egyre nehezebb. A férjem 73 éves én 69 éves vagyok. Egész életemben ápolónő voltam és épp csak magamon nem tudok segíteni. Nem tudok eljárni sehova,mert Pánik beteg vagyok,agorafóbiám van( az emberektől való félelem. Nekem már az is nagy kihívás,hogy hetente egyszer két buszra is felüljek és eéutazzam a férjemhez. Van itt még rajtam kívül aki egyedül él?
81349. libikóka
ma 06:34
Jó reggelt mindenkinek 🕯️🎀🕯️🎀🕯️☕☕☕☕☕☕
81348. semleges
ma 05:05
Jó reggelt.
81347. vigyefene
ma 04:09
Jó reggelt mindenkinek.
81346. vigyefene
tegnap 21:55
Jó éjszakát kívánok mindenkinek.
81345. Piroska52 (válaszként erre: 81344. - Dzsenniferkata)
tegnap 21:54
😘
81344. Dzsenniferkata
tegnap 21:37
Szép álmokat kívánok mindenkinek. Évi is aludjon egy jót, és legyen egyre jobban! 🌛🌌🌠
81343. libikóka
tegnap 20:35
Jó estét mindenkinek 🦉🌟🦉🍵🍯🍋
81342. libikóka (válaszként erre: 81340. - Cserebogár8)
tegnap 20:34
Hangulatos fotók,mint mindig:)
81341. Cserebogár8
tegnap 20:04
Szép estét kívánok mindenkinek.
További ajánlott fórumok:
- Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- Várom beszélgetni azokat akik legmélyebb gondolataikat nem merik elmondani senkinek mégis elmondják mindenkinek!
- Nem mondhatom el senkinek elmondom hát mindenkinek :((
- Ha titkod van amit, Nem mondhatsz el senkinek, , mondd el hat mindenkinek!
- Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- “Nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek"!