Ha még lesz új macskám, csak szőrtelen lesz, elegem van,... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem azért írom, amit, mert savanyú a szőlő, mert azaz az én Picikém szőrös Nekem is mindig tetszettek a kopasz macskák. Nemrég a kezembe vettem/ kaptam
egyet, ( villamoson utaztam, és elkezdett a szembe ülésen cic muzsikálni, a gazdája pedig ideadta,) de már az érintése is furcsa volt, az eddigi szőrös állományunk után.
A macska érintését ahhoz tudom hasonlitani, nemrég a Picike behozott egy gyíkot, - hasonló volt a fogásuk.
:D Az enyém olyan (mármint a cicámé :D). Azt mondják, nem a méret a lényeg, na de azért mégis az az igazi! ;)
Engem a szfinxektől ráz a hideg.
Nekem hosszúszőrű a cicám, az volt előtte is, de sosem volt szőrös a lakásom, a ruhám.
Ápolni kell a szőrüket, a mostani egyenesen követeli, hogy keféljem, fésüljem.
Babakorától muszáj hozzászoktatni, hogy később se féljen tőle.
Több a macera vele, mint felporszívózni a szőrt. Momdjuk gusztus dolga, nekem a csupasz macskák és kutyák sosem tetszettek. A lényegük a szőr, a bunda, úgy az igazi.
Van ismerősöm, aki csupasz macskát tart, és pont az itt lentebb leírt dolgok miatt azt mondta, szeretik ugyan, de ilyet soha többé.
tényleg zsírosodik??na akkor engem jol félrevezettek,mert azt hallottam,inkább kiszáradnak a rendszeres fürdetéstől.
nem akartam hülyeséget írni,bocsi:/
a bőrét áállitolag olajozni kell mert kiszárad,de ezt csak hallottam.
viszont a borotválás biztos,ugyanugy nő a szőre ,mint a többi macskának.
az tuti ,hogy az ilyen "macerák" a cicábol olyan hisztit tudnak kiváltani ,hogy a gazdinak rövid idöre az élettől is elmegy a kedve :DDDDDDDDDD
NÁLunk a fürdés akkora mumus,hogy még el se kezdem engedni a fürdővizét,ő már tudja,mire készülök és felszívódik,az ágy alól pislog :))
Olajozásról, borotválásról nem tudok.
Ismerősnek van ilyen cirpója, ők fürdetni szokták csak, plusz fürdéskor fület pucolni, mert mivel nem szőrös a fülcsi nem védi semmi a kosztól a belső hallójáratokat és tisztítás nélkül fülgyulladást kap. Karmot is vágnak, reszelnek neki, hogy ha vakarózik ne vakarjon sebet magára.
Aki látott már macskát közelről az tudja hogy sem a fürdés, sem a pedikűr-manikűr, sem a fültisztítás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaik közé.
Szóval gyönyörű, okos, de macerás kis jószág.
Én is vágyok egy csumpi cicusra. Jelenleg 3 szőrös van, ebből 1 hosszúszőrű, az egész ház az övék, mindenünk szőrös. Én ezt már sok-sok éve elengedtem. Ez van egy macskás házban.
A csumpi cicusról tudnod kell, hogy hetente fürdetni kell, mert zsírosodik a bőre, hideget, meleget nem bírja, napon leég, így kizárólag szobahőmérsékleten, árnyékben tartható. Macerás jószág az is.