Ha kevés az elhatározás (beszélgetős fórum)
Az teljesen jó.
Pl. R: 100 g zsírszegény túró (150 kcal)
1 dl natúr joghurt (60 kcal)
édesítő, esetleg gyümölcs bele (kb +30 kcal)
T: 1 alma (70 kcal)
E: 300 székely káposzta sovány hússal, tejföl nélkül, rántás nélkül (így is isteni:) 200 kcal
U: 1 dl 1,5% tej 50 g zabpehellyel be a mikróba, tetjére ízlés szerint fahéj, kakaó (nem cukros!), vagy bele bogyós gyümölcs,(+30 kcal) (200 kcal)
V: tökfőzelék önmagával sűrítve (vagy keményítővel, de nem rántással) (200 kcal) 2 főtt tojással (140 kcal)
Ez eddig 1080, tehát még kevesebb is 220-al, mint 1300!
Semmi gond, de szerintem meg nekem van igazam :DDD
1200 kalória egy hamburger és 1 nagy szelet pizza, VAGY ugyanígy 1200 kalória 10 deka túró, 2 deci joghurt, édesítő, 3 alma, egy adag rakott, csőben sült zöldség, egy adag székely káposzta rántás és tejföl nélkül csirkemell hússal. Ha ezt elosztod egy napra, nem mondom, hogy meg se bírsz mozdulni a jóllakottságtól, de az éhezéstől baromi messze van, ellenben ha a hambit és a pizzát megeszed (kb 11re, ha magamból indulok ki), utána már egész nap valóban éhezel.
A fogyás lényege az, hogy kevesebb kalóriát vigyél be, mint amennyit elhasználsz, de az éhség elkerülhető, vagy mérsékelhető, ha ügyesen válogatod meg a kajákat. Pl. a zabpehely jó nagy térfogatú, és kevés kcal, megduzzad a gyomorban, sokáig teltség érzetet ad, amiatt nem termelődik az éhségért felelős hormon. De az éhséget a vércukor szint is nagyban befolyásolja, amit megintcsak ügyesen szinten lehet tartani kevés kalóriából is.
Bocs az okoskodásért, vagy ha nem egyezik a véleményünk, de szerintem fontos, h minnél többen tudják, a hosszú távú fogyásra az éhezés a legrosszabb módszer. Ha jojózni akarsz, tökéletes.
Az eredményért pedig meg kell küzdeni!!!
DE te már fogytál 10kg-t!!Gratula neked!!
Tehát megy az csak akarni kell!
Szio!!
Én is fogyizom, kicsivel több mint egy hónapja és nekem is az elhatározással voltak/vannak gondjaim.
Nehéz,mert a elején még élvezed hogy változtathatsz, aztán viszont már ennél..és elfogy az erő.Én igy szoktam járni, viszont soha nem adom fel!:))
Mióta az eszemet tudom elégedetlen voltam a súlyommal. Most már rájöttem, hogy korábban nem volt vele nagy baj, de a folyamatos elégedetlenség meghozta az eredményét. Egy évvel ezelőtt elértem a mélypontot:98 kg. Azóta fogytam 10 kg-ot, de hullámzó a kitartásom. Valaki azt mondta, hogy csak elhatározás kell. Én elhatároztam, hogy fogynom kell még 20 kg-ot, mivel nem vagyok kibékülve a súlyommal, de ez kevésnek bizonyul. Ti, hogy vagytok ezzel? Van aki hasonlóan érez? Erősíthetnénk egymás elhatározását!
A kiindulás: 2010.10.18. 89 kg, has:110 cm, csípő:120 cm.
További ajánlott fórumok:
- Amikor elég egy rossz megjegyzés az elhatározáshoz...
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Ma elhatároztam lefogyok
- Újrakezdés, komoly elhatározással
- Végre elhatároztam magam! Lefogyok! De miért csak jó alakú lányok vannak a konditermekben?
- A párom elveszíti a munkahelyét, sok a hitele, amikor én elhatároztam, hogy elköltözök tőle...Maradjak vagy menjek?