Ha elmegyek munkanélkülire a főállásomból, akkor van arra lehetőség, hogy a mellékállásomban számlát adjak? (tudásbázis)
KATA :) Kisadózós dolog. Befizetsz főállásúként 50 ezret havonta, és ennyi. Évente egyszer adóbevallás, számlákat nem kell gyűjtened, csak a bevételeket kell vezetni, és számlát adni róla. 6 milláig okés az ember. Ha egy cégnek állítasz ki évi 1 milláról számlát, akkor igazolnod kell, hogy nem munkavállalásról van szó burkoltan. Kb ennyi a lényege. :) Mellékállásnál 25 ezret kell fizetni.
Beleszámít a nyugdíjba, meg mindenbe, mintha a minimálbér után fizetnéd a 70 ezreket... Ja, ha munkáltatói igazolás kell, akkor a minimálbérről állítják ki.
Az 50 (vagy 25) ezren felüli rész a tiéd.
És ha, khmm, addig "nem dolgoznál", csak ha nyugdíjas lettél, nyugdíj mellett simán adhatsz számlát...
Mennyi ideig kéne munkanélkülin lenned? Ez valami kiskapu lehet akkor, nem?
Hú basszus, mindjárt megyek vissza dolgozni, és még azt sem tudom, mi is az a Kata :p
Azt hiszem, holnaptól nekiállok tanulni, nehogy hülyeséget mondjak az ügyfeleknek :D
2011 januárjától nem melózok, azóta jó sok minden megváltozott :p
Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak a segítséget! Megírom, ha rájövök a titok nyitjára...ha kitalálok valamit...még nem adom fel.
Jó éjszakát!
A munkanélkülit és a számlaadást úgy látom nem lehet összeegyeztetni....
-az egy dolog, hogy csóró leszek, mert nem élek meg a munkanélküliből
-de el is viszi a konkurencia a munkát (ami több évig adna kenyeret/ ha én 3 hónapra kiállok a sorból...
De ha a mellékállásod főállásúvá minősül, az beleszámít a 40 évbe.
kérdés, hogy megéri-e fenntartani az eddigi mellékállást főállásúként?
Igazatok van, de van valami..40 év ledolgozott idő után járó nyugdíj, amit munkanélküli után vehetek igénybe....csak munkanélküliből mehetek el.
Gyesre mehetnék, az unokám után, de akkor buktam a korai nyugdíjba menetelt...az csak arra lenne jó, hogy ketyegjenek az évek...
Sajnos munkanélküli mellett biztos nem lehet mellékállásod, mert vagy munkanélküli vagy, vagy nem :p
Ez esetben igen, főállássá válna a mellékállásod, saját magad után kéne fizetni a közterheket.
Nem tudsz elmenni pl. gyesre? :) Vagy egy másik főállást keresni akár 2-4 órában? Mert akkor nem saját magad után kéne fizetned a TB-t, csak a nyereséged után...
Ha nem túl indiszkrét a kérdés, milyen jellegű a fő- és a mellékállásod?
De szerintem nem mehetsz el munkanélkülire ha bármilyen, (akár 2 órás) állásod van...
További ajánlott fórumok:
- Szállodák, panziók, egyébb szállás lehetőségek
- Internetes ismerkedési lehetőségek...?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Munkaerő-kereslet avagy munkanélküliség
- Kit hogyan visel meg a munkanélküliség?
- Ha lemondok a gyed-ről(2hónap van hátra) új munkalehetőség miatt, a párom nevére aki munkanélkülin van igényelhetem e a gyes-t?