Ha Diákigazolvány fénykép vagy aláírást tartalmazó fájl felbontása legalább 200x200 és legfeljebb 1700x1200 lehet, mit tegyek a képpel? (tudásbázis)
Ha jól értelmezem a kérdést, valójában a kép méretéről beszélünk, nem a felbontásáról.
Azaz 1700 kp. széles és 1200 kp. magas méretre lenne szükség. Azaz átszámolva a méret: 143,93mm x 101,6mm
A felbontást Dpi-ben szoktuk megjelölni (Dots per inch, azaz pont per hüvelyk.) Ahány dpi felbontású a kép, annyi pont található egy hüvelykjén. Ez azért fontos, mert ez a szám annak a függvénye, hogy nyomtatásra kerül e a fotó vagy csak esetleg webes felhasználásra. ( első esetben általában fontos a 300 Dpi, míg másodikban a 72 Dpi is elég).
A megoldás ezek ismeretében nagyon egyszerű.
A legtöbb fotószerkesztő program rendelkezik olyan opcióval, hogy képméret változtatás (Resize). Betöltöd a képet és kattintasz a resize opcióra (azon belül is általában custom), majd az egyik paramétert beírva az át is méretezi. Fontos, hogy a keep ratio (oldalarány) megtartása bekapcsolva legyen, mert különben torzulhat a kép
vagy ha nem elég nagy akkor csinálj másikat...
én anno úgy szkenneltem, hogy egy egész A!-t, és utána abból vágtam ki, úgy yo lett a méret
További ajánlott fórumok:
- Földrajzi nevek, amelyek személynevet is tartalmaznak /BUDApest, SzentENDRE stb/
- Szavak, melyek "let"-tet tartalmaznak
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Szavad tartalmazzon -bárhol- "ágy"-at
- Mindegy hol, elöl, középen, hátul, de szavad tartalmazzon egy "kar"-t
- "m""é""h"-szavad tartalmazza e három betűt, egymás mellett vagy egymástól távol./pl:poszméh, MegÉlHetés/