Ha cukrászati fagyiport tejjel és sima habverővel készítek el, olyan lesz a végeredmény, mintha bolti, tasakolt fagyiporból csinálnám? (tudásbázis)
Idő közben találtam a cukrászdiszkontban kisebb kiszerelésű fagyiport, ami még csökkentett szénhidráttartalmú is. Nincs benne cukor, csak erythritol, xilitol és szukralóz. Utóbbi nem a legszimpatikusabb, de egy próbát megér. Árban pedig ugyanott van, mintha a cukros Dr O*tker-eset venném, és ugyanúgy tejjel kell elkészíteni.
Ennek 250 g-ja volt 620 Ft (ami 3,5 tasakos fagyipor). :)
Lényegében nem sokban különbözik a cukrászati fagyi a bolti, zacskós fajtától. Előbbihez vizet kell adni, utóbbihoz tejet, mixerrel habosra keverni és fagyasztani.
Csak annyi a különbség, hogy cukrászatit 2 kg-os kiszerelés alatt nem nagyon kapni. Viszont rengeteg ízben volt (telenyomva aromákkal persze :| ).
Most saját fagyin agyalok, amibe nem tennék se színezéket, se aromát, se semmi mást. Kéne találni egy jó receptet :)
Én olyan fagyit csináltam eddig, amit nem kellett főzni. És a cukrászdiszkontban talált poroknál se rémlik, hogy főzni kéne. Vagy csak én siklottam el fölötte. :S
Ezt néztem amúgy ki magamnak:
[link] (ha nem működne a link, biztos egy betett szóköz miatt)
Bár elég sok mű dolgok vannak ezekben a fagyiporokban. De ilyen "extrém" ízeket nem tudnék összekutyulni csak úgy.
Cukrászdiszkontban lehet nagy kiszerelésben és sokkal olcsóbban fagyiport venni. De mindegyikre az van írva, hogy vízzel kell elkészíteni és fagyigépben.
A Dr Oetker-es zacskós porokat tejjel kell, és fagyigép nélkül is nagyon jó állagúra lehet fagyasztani. Ilyesmi eredményt vajon a cukrászati fagyiporral is el tudok érni, ha az azokon feltüntetett víz helyett tejjel készítem el? Valaki próbálta már?
További ajánlott fórumok:
- Milyen barna hajfestéket válasszak, hogy a végeredmény ne legyen vöröses árnyalatú?
- Hajvasalás során, milyen technikát alkalmazol annak érdekében, hogy ne legyen túl lapos a végeredmény?
- Játék végeredménye?
- Játszol velem? Kitalálom a végeredményt!
- Ha a festett fekete hajamra, intenzív padlizsán festéket teszek, milyen szín lesz a végeredmény?
- Ki tudja, hogyan jön ki az 1/3-ad végeredmény?