Ha a TSH- 5. 38, az nagyon sok? ultrahangra küldtek, de tudna valaki erről valamit mondani? (tudásbázis)
Jódot csak abban az esetben lehet plusszban bevinni a szervezetbe,ha szubklinikus az alulműködés!
Ellenkező esetben,vagyis amikor autoimmun : tilos!
Sziasztok!
Még új vagyok itt,ha tudtok légyszi segítsetek.Az orvosom szerint Autoimmun thyreoiditis,és hypothyreosis van.Minden segítség jól jönne.Ez közre játszhat hogy nincs babám?
Köszi
Szia!
A szám nagyobb mint kellene! Ez alulműködésre utal. De ez csak 1 érték, a többit is meg kellene nézni, biztos meg is fogják. Ha sima alulműködés akkor gyógyszeresen lehet kezelni. Vagy elmúlik idővel, vagy megmarad, ez majd idővel kiderül.
a tsh 0,3-4,67 között normális, napszaki ingadozása is van.
ha más eltérés nincs, tehát a pajzsmirigyhormonok szintje normális, legvalószínűbb, hogy a jódhiány okozza.
a tsh akkor szokott nőni, ha a pajzsmirigyhormonok mennyisége csökken. Ez lehet autoimmun, vagy gyakrabban jódhiány miatt.
Szia..kukkants be..itt vannak a referencia ertekek...a Tsh-nak is...
Altalaban ha magas akkor alulmukodo pajzsmirigyet takar de a tied nem veszes...nekem volt 100 folott a Tsh-m s koszonom szepen jol vagyok:-)
További ajánlott fórumok:
- Meg tudja valaki mondani milyen ételeket lehet enni, ha nagyon erős hasmenése van valakinek?
- Nagyon szorongok. Nem merem mondani már a pszichiáter...
- Nagyon köhögök és fáj a mellkasom, megyek orvoshoz, de tudtok valamit mondani mi lehet ez?
- Tudnátok Nekem véleményt mondani a Villarosa kapszuláról? Minden információnak nagyon fogok örülni!
- 18 hetes ultrahangon mekkora volt a babátok? A nemét meg tudták mondani?
- Meg tudja nekem valaki mondani, hogy Békéscsabán Dr. Róna Istvánnál mennyibe kerül a 4D-s ultrahang?