Ha a hónap 8. napjáig szól a szerződésem, arra a hóra jár időarányosan szabi? (tudásbázis)
Még annyit, hogy ne félj. Ha már úgy is el jössz onnan, akkor nem kell visszafognod magad. Kérd meg őket, hogy pontosan vezessék le, hogy jött ki nekik a napok száma.
A fel nem használt szabadságot ki kell fizetniük!
A másik, ha nincs még másik munkád: az utolsó munkanapon menj el orvoshoz, és vetesd fel magad betegállományba (45 napig passziv jogon jár), aztán mehetsz munkanélkülire, így a tb jogviszonyod nem szűnik meg!
Ha tudtad, akkor bocs, hogy terheltelek vele:)
Tud még esetleg vki vmi okosat ehhez hozzászólni?
köszi :-))
Hát,köszi.Nekem ezek szerint csak nem jól számolták :-(
Bár még így is jó sok persze,csak az az 1 nap fontos lenne :-
Sztem járna az az 1 nap októberre :-)
Nekem nem ez a szakmám, de egyszer a bérszámfejtő így mondta el.
Valami nem stimmel.
Ez az alapszabi+gynap+pedagógus pótszabi :-)) Tényleg szuper!!Ezért érdemes dolgozni :-))
Egyébként okt 9-ig van szerződésem,és 9 hóra számoltak 36 napot,az októberre semmit :-((
A szabit a következők szerint számolják:
48 nap 365 napra
Ha Te 90 napot dolgozuol akkor: (48/365)*90=kb11 nap
Tehát ha ebben az éveben 8 napot dolgozol: 48/365*8=1 nap
További ajánlott fórumok:
- Felmondási idő szerződés szerint 1 hónap. Hogyan lehetne minél hamarabb lelépni a munkahelyről?
- Minden hónapban kapok értesítőt, hogy nő a havi kölcsön törlesztőm. Visszacsökkenhet a szerződés szerinti összegre?
- Hogyan irjuk meg a szerződést ingatlan eladásról, hogy ne kelljen várjak esetlegesen több hónapot a vevő ügyintézésére?
- Anyám kérdezi, hogy az OTP-s bankkártya baleset biztosítását visszafizetik-e, ha tavaly felmondta a szerződést és most járt le a hónapban?
- Közcélú munka, most két hónapra kaptam szerződést az önkormányzat által.
- Szabadság jár tört hónapra, időarányosan ilyen esetben?