Gyömbérlikőr recept
A Gyömbérlikőr hozzávalói:10 dkg friss gyömbérgyökér
15-17,5 dkg barna kandiscukor
2,5 dl tiszta alkohol
3,5 dl víz
fél citrom héja és leve
A Gyömbérlikőr elkészítési módja:
A felaprított gyömbért a citrom héjával együtt 15 percig a 3,5 deci vízben, gyenge tűzön főzzük. Ezután hozzáadjuk a kandiscukrot és a citrom levét, és addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ekkor az egészet gézen vagy szűrőn átszűrjük, majd a tiszta léhez hozzáadjuk az alkoholt. Legalább egy hétig állni hagyjuk, és ha szükséges, még egyszer átszűrjük, hogy szép tiszta legyen a likőr.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. febr. 10. 19:16
A gyömbérlikőr elkészítési módja és hozzávalói.