Gyömbéres csirkecomb recept
A Gyömbéres csirkecomb hozzávalói:8 csirkecomb
6 ek szójaszósz
8 ek száraz sherry(vagy más száraz bor)
5 ek méz
1 ek reszelt gyömbér
1 ek zúzott fokhagyma
A Gyömbéres csirkecomb elkészítési módja:
A szójaszószból,mézből,borból,gyömbérből és a fokhagymából elkészítjük a páclevet. A megmosott,megszárított csirkecombokat a páclébe forgatjuk,és szobahőmérsékleten legalább 1 órát állni hagyjuk. Utána kiszedjük őket a pácléből,lecsepegtetjük,és 20-25 perc alatt,néha megforgatva, roston megsütjük a maradék páclével meglocsolva,salátával,bagettel,kínáljuk.
Nyári estéken,kinn a szabadba szoktam elkészíteni,baráti társaságban.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ilonka40, 2010. jún. 22. 18:22
A gyömbéres csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.