Gyömbéres baracklekvár fenyőmaggal recept
A Gyömbéres baracklekvár fenyőmaggal hozzávalói:Hozzávalók kis adaghoz:
# 1 kg sárgabarack
# 50 dkg kristálycukor
# 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
# 5 dkg fenyőmag
A Gyömbéres baracklekvár fenyőmaggal elkészítési módja:
Elkészítés: 1. A fenyőmagot teflon serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. 2. A friss gyömbért meghámozzuk, gyufaszál vékonyságúra felvágjuk. 3. A sárgabarackból (bármilyen, megszokott módon) lekvárt készítünk, de úgy, hogy rögtön az elején beletesszük a felaprított, friss gyömbért is. 4. Mielőtt üvegekbe töltenénk a kész lekvárt, elkeverjük benne a kihűlt, pirított fenyőmagokat.
Megjegyzés:
Azért írtam egy adag gyümölcshöz fél adag kristálycukrot, mivel általában én így készítem a lekvárokat. Természetesen bárki, bárhogyan készítheti, a saját, megszokott stílusában. Nagyon különleges ízű, finom lekvár, ami azonban a fenyőmag miatt nem áll el túl sokáig. (Na nem mintha eddig általában lett volna szegénynek ideje elállni... :D) Tartósítószert ne tegyünk bele - ha lehet, inkább fogyasszuk el az őszi napokon.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: 035bae3aff, 2009. aug. 30. 16:56
A gyömbéres baracklekvár fenyőmaggal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.