GYES után (újra) munkába állni! (beszélgetés)
Egyáltalán nem, sőt, örülök neki!!! :D
Üdv. köztünk!
Ill. ugye, nem lehet dolgozni a GYES mellett.
Még a megengedett 4 óra is mi????
Egyrészt hol foglalkoztatnak egy diplomás embert 4 órában, meg ha az ember vissza akar menni a régi munkájába, nem akar máshova elmenni dolgozni...
Kira!
Te is GYESen vagy?
Hát ez az! Megnézném a drága politikusokat,mit kezdenének egy pici babával,meg 25 ezerrel a zsebükben.Még akkor sem lehet kijönni belőle,ha apuci tisztességesen dolgozik,és átlagosan keres.Rezsi,benzin,kaja,gyerek,ruhák,stb...és most nem extra dolgokra gondolok.Nem is értem,hogy gondolják,hogy ennyiből ki tudnak jönni az anyukák.Utána meg csodálkoznak,hogy kihal a magyar.
Bocs,ha kicsit negatív voltam,de így gondolom.
Az én lányom most múlt 6 hónapos.
Én az ELO-n gondolkodtam, de most nem tudom finanszírozni.
Állati jó, h. a kormány visszaadta a 3 évet - amit mellesleg biztosan nem fogok kihasználni -, de még mindig nem lehet megélni abból a pénzből, amit GYES jelszóval kap az ember...
Lányok, lassan megyek, ha még írtok, holnap elolvasom...
...fürdés, család, stb.
Azért reméljük a legjobbakat. Csak ne izguld túl!
Most a férjem tanítgat a Visual Basic használatára, és náluk nem a papír a lényeg, hanem hogy meg tudod csinálni a feladatot... :)
Akkor leírom..
Miután Vera 2,5 éves lett anyósom addig nyüstölt hogy munkába kellett állnom, de még jóval előtte megérdeklődtem a munkahelyemen, hogy a posztomon (minőségellenőr) maradok e. Azt mondta a főnököm, hogy nem. Így a GYES alatt a mamám idősek otthonában vállaltam másodállást részmunkaidőben vasalónőként. De közben teherbeestem. Így is 5 hónapot dolgoztam ott. A másik munkahelyemet nem adtam föl, mert onnan kapok minden juttatást. Viszont így hogy újra terhes lettem az otthonnal felbomlott a szerződésem. De nem kívánok visszamenni az eredeti munkahelyemre, mert csak varrónőnek vennének fel. Én viszont elhatároztam, hogy óvodai dajka leszek, és most erre kaptam még egy kis időt hogy elvégezhessem.
Köszönöm a hozzászólást!
Valahogy én is hasonlóképpen gondolom...a pénzügyi kérdés miatt én valószínűleg az itthoni önfejlesztéssel fogok próbálkozni... :)
Megkérdezhetem, milyen nyelveken beszélsz?
Szia!
Én már a 2. babámmal vagyok itthon. A nagyobbik már lassan 4 éves. Nem sokára jövök és leírom az én helyzetemet.
Köszöntelek!
Mindenkit várok a fórumra, aki jelenleg GYESen van, babát tervez, GYES után visszament dolgozni, vagy csak van valamilyen véleménye és szívesen megosztaná velünk gondolatait, tapasztalatait, aggályait a kérdésben.
Én egy multinacionális cégtől jöttem el GYESre és úgy gondolom, visszavárnak korábbi pozíciómba, ugyanakkor jól tudom, érdemes lelkileg felkészülnöm arra is, mi lesz, ha majd csak felkínálnak valamit az eredeti pozícióm helyett, amit esetleg kénytelen leszek elfogadni, vagy kereshetek más munkát - soha sem tudhatod, mennyire válik be az utódod...
Kíváncsi lennék arra, hogy mit gondoltok, számítanak -e az alábbi tényezők a visszavétel szempontjából.
-Szerinted jobb esélyekkel indulsz, ha egy releváns idegen nyelvvel bővíted tudásodat a GYES alatt? Esetleg jobb pozíciót kínálna a céged?
-Korábban nem volt vezetői engedélyed, de ha GYES alatt megszerzed azt, jobbak lesznek az esélyeid?
-Ha egyéb releváns tanfolyamot elvégzel, jobb pozícióba vennének vissza?
-Egyáltalán látsz esélyt arra, hogy valamilyen módon ki fogod tudni termelni a tanfolyam költségeit ilyen juttatási feltételek mellett?
-Mennyire fogja tolerálni a céged, hogy kisgyermekes anyaként fogsz a továbbiakban náluk dolgozni?
-Teszel valamit annak érdekében, hogy javuljanak az esélyeid, vagy az a legfontosabb számodra, hogy minden időt a gyermekeddel tölts? :)
Ha van véleményed a fentiekről, ezt a fórumot keresed.
Jó beszélgetést kívánok neked!
További ajánlott fórumok:
- Gyes mellett szeretnék munkába állni, kivehetem a Gyes lejárta előtt az eddigi szabikat?
- GYES után szabadságon vagy munkában?Avagy hogyan tovább?
- Gyed, gyes alatt újra munkába állni érdemes?
- Munkába állás gyes után
- GYED-ről munkába állni és utána visszamenni GYED-re lehet?
- Gyes után munkába állás - segítség