Gyes meddig jár ikreknél? (tudásbázis)
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat és a segítséget!!!! Szép estét Mindenkinek!!!!!!
Nekem is maradtak tovább egy évvel az óvodában az ikreim. Olyan nyilatkozatot kellett az egészségpénztárhoz beadnom, amiben a körzeti iskola nyilatkozta, hogy bár tankötelesek lennének, még nem járnak oda...Hihetetlennek találtam, mégis ezt kérték. Az iskolaigazgató is nagyot nézett, de természetesen megadta.
Szia!Én is így voltam,ovitól kérj óvodalátogatási igazolást, hogy még 1 évet maradnak a gyerekeid. Menj be a területi illetékes egészségpénztárhoz,és ott kérd az ikergyes hosszabbítását.Gyesen az iskolakezdés évének végéig, vagyis Dec.31-ig maradhatsz velük otthon.
Sziasztok!!!!Iker fiaim idén lesznek 6 évesek,de az óvónők és a mi döntésünk alapján,még maradnak egy évet.Ilyenkor mi a teendő hogy továbbra is megkapjam a gyest arra az 1 évre?????? Ha valaki ilyen helyzetben volt,írja már le a tapasztalatait!Előre is köszönöm!!!!!!
Szia!7 éves korig jár a GYES az ikrekre,
A tankötelessé válás évének végéig jár.
Szia!
Ez a helyes válasz a kérdésedre.
Nagyon szépen köszönöm a választ,nagyon tanácstalan voltam,nem tudtam tervezni!A MÁK-t képtelenség elérni,KETTŐ hónapja próbálkozom!Szívből köszönöm,jó EGÉSZSÉGET mindenkinek!
Kedves Nocsi!
Ahogy Kitti77 írta én is úgy tudom,nekem is ikreim vannak.Remélem nem változik,bár nem úgy áll a helyzet szerintem tesz róla a Bajnai,hogy eddig ne járjon ez a "csillagászati"összeg.De mindenképp kérdezd meg a MÁK-ot,mert az a tuti,látod írtak olyanok is akik tutira írták,hogy csak addig amíg az egy gyermekes szülőnek.Szerintem,ha valaki nem biztos a válaszában,inkább csak olvassa a hozzászólásokat és maradjon csendben!!!Mindenkinek további szép napot!
Szia!
Nekem is ikreim vannak ,ugy hogy tuti jó informácioim vannak.Az ikergyermekeket nevelő szülőnek , az év december 31 - ig jár az un. ikres gyes ,amig nem kezdik el az iskolát, vagyis neked ha mennek most iskolába, akkor 2009 december 31 - ig jár. Nekem is tavaly december 31 .- én járt le és most munkanélkülin vagyok.
Köszönöm a válaszokat,kevés információt írtam,korrigálok.Fiaim már 7 évesek lesznek nyáron,gyesen vagyok velük, csak sulikezdés előtt állunk,elmennék munkanélkülire,ha tudom,hogy a gyes mikor telik le.Júniusban,vagy szeptemberben?
A gyes ugyanúgy a gyermekek hároméves koráig jár,mint az egy gyermeket nevelő szülők esetében.Bár a Bajnai-csomag miatt most ez valószínű,hogy az 1-2 éves kor között.Nem tudom,mert szinte nap,mint nap változtatják a rendeleteket,s a törvényeket.Az viszont biztos,hogy annyi ideig,min egy gyermek esetében.
Az biztos, hogy tovább jár mint 3 év.
Ikreknél 6 éves korig, nem?
Én úgy tudom hogy amíg be nem töltik a 3.életévüket!
Nehéz a MÁK-ot elérni,s nem tudom,meddig jár a gyes ikrek esetében.A hetedik év betöltéséig vagy egészen iskolakezdésig?A fiaim júniusiak.Szeptemberben jár le vagy júniusban?
További ajánlott fórumok: