Gyermeknevelési probléma (beszélgetés)
A kettő között kell megtalálni az egyensúlyt, hiszen a gyereknek sem jó, ha nem szabályrendszerben nő fel, de ne abból álljon a nap, hogy ordítozunk vele, főleg egy 2 évessel ne dackorszakban...
Egy 6-8 évesre kiabálj rá, emeld fel a hangod, hiszen sokkal érettebb az idegrendszere, megérti már miért történik, de akkor se legyen ez rendszeres! Egy 2 évesre, ha rákiabálsz, csak tükröt tart eléd és vagy még agresszivebb lesz - hiszen tőled - azt látja, vagy félni fog. Egy ilyen pici gyereket sokszor túlgondolnak a szülők. Hogy egy pici felnőtt, de nem az.
Érdekes, hogy 3. gyereked és ilyen alapvető dolgokkal nem vagy tisztában...
Én rögtön utána bocsánatot kértem volna tőle és biztosítom, hogy nem vagyok rá mérges, csak egy kicsit fáradt vagyok és nagyon szeretem őt.
És ígéretet teszek, hogy este két mesét lapozunk végig.:)
Majd elmúlik.
Viszont próbálj meg utána olvasni a hisztikezelesnek, mert a kiabálás nem a legjobb megoldás, főként egy 2 évesnél csak olaj a tűzre. Vida Ági babapszichologust ajánlom ebben a korban legfőképpen.
Sok sikert! És kitartás!
Az idő elmúlasztja, de a nyoma lehet hogy megmarad.
A hiszti az ő korában természetes folyamat. Azért van, mert az idegrendszere még nem eléggé fejlett ahhoz hogy a megfelelő módon fejezze ki kívánságait. Ezért akaratos, erőszakos, indulatos a mi szemünkben. De a fejlődése során ez szépen rendeződik majd. Tehát nem attól szűnik meg a hiszti hogy a szülő felülkerekedik. Ettől csak félős, és szorongó lesz a gyerek.
Semmi,majd elmúlik.
Nem kell minden ijedtsèg miatt lelkizni.
Lesz mèg kiabálás bőven.
További ajánlott fórumok:
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?
- Leukémia gyermeknél
- Mennyiből jött ki egy gyermeknek az iskolára való felkészítés?(beiskolázás)