Gyermekkori szívzörej? Segítsetek! (beszélgetés)
Most voltunk orvosnál a nagyobb gyerkőc beteg.(vírus). Mondom a doktor úrnak, hallgassa azért meg a kisebbet is. Mondta, van egy enyhe hörghurutja, és ír egy beutalót a kardiológiára, mert hall egy enyhe szívzörejt. Hát levert a víz hirtelen.Azt mondta, ne aggódjak az esetek 99%-ában semmi komoly, elnövik és valószínű a hörghurut miatt erősebben dolgozik a kicsi szíve, attól is lehet. De az a biztos, ha elmegyünk UH-ra. Ami a szakrendelésen, ha most kérünk időpontot kb szeptemberre várható !!!
Gondolkodom rajt, hogy elmegyünk maszekhoz, elvégre 2-3 hónapig aggódjak, hogy mi van, ha ...:( De ne legyen HA!!!!!
Szia!
KÖSZÖNÖM!
Felhívtam a kórházat ahova majd kell mennünk,azt mondták a háziorvos előtte ad beutalót,de majd csak januárba lesz időpont akkor fognak szólni,hogy mikor mehetünk.De megnyugtatott a dr-nő,hogy ne aggódjak,semmi komoly,lehet,hogy a megfázástól van.Ha sűrgős lett volna akkor soron kívül beutalt volna.
Köszönöm mindenkinek a nyugtató-bíztató szavakat.Bízok benne,hogy nem lesz semmi gond.
Beutalóval kell menni?Hogyan csinálják ezt a vizsgálatot?Csak,hogy tudjam mire számítsak.
Szia,
Az én fiamnak (6 éves) is volt a mult évben szivzöreje, minket is elküldtek kardiologiára.
Megcsinálták a vizsgálatot, és azt mondták, hogy semmi baj, gyerekeknél szokott ilyen lenni és majd kinövi.
Az én véleményem: Jobb hogy elküldik vizsgálatra, mint hogy felületesek legyenek.
Semmi baj nem lesz! Nyugodj meg!
Az én kislányomnak is van, 3 hónaposan voltunk kivizsgáláson, de azt mondták semmi komoly, a legtöbb gyereknek van (már sok ismerősömtől hallottam) és semmi szívbetegségre utaló jel nincs. 2 éves korában megyünk vissza kontrollra. Az 1 éves orvosi vizsgálaton is hallható volt, de a dokinő is megnyugtatott, hogy kinövi.
De először én is nagyon megijjedtem...
Elhiszem,hogy meg vagy ijedve,de nem kell kétségbe esned,ha eddig nem foglalkoztak a kisfiad szívzörejével.
Talán nem olyan súlyos a probléma,ha már születésénél is volt zöreje,és eddig nem küldték kivizsgálásra.
Biztos csak azért küldenek,hogy teljesen meggyőződjenek a probléma eredetéről.
Ezeket a sorokat csak vigaszul írtam,hogy kissé oldjam a szorongásodat.
Meglátod,a vizsgálat után kiderül,nincs semmi komoly probléma.
Kívánom,hogy így legyen.
A két fiamnak/15 és 10 évesek/Kis korukban volt szívzöreje.Visszamentünk még később és kinőtték.Nem csak az enyémeket küldtéka kardiológiára hanem sok ismerősömét is.Ne ess előre kétségbe,lehet hogy semmi a z egész::DD
Fel a fejjel!
További ajánlott fórumok:
- Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- Keserű gyermekkor = boldogtalan élet
- Elrabolták a gyermekkorom
- Mennyire hat ki gyermekkorunk későbbi életünkre?
- Mi akartál lenni gyermekkorodban?