Gyerekversben állatkínzás (beszélgetés)
Miért lett volna pajzán?
És miért üzengetett volna az igazságszolgáltatásnak? A bordélyok akkor engedélyezettek voltak.
Mindent ki lehet egyébként tekerni, de ehhez nem biztos, hogy hülyeségeket kell állítani. :D
Szerintem pedig Petőfi volt annyira pajzán, hogy egy kocsmaként álcázott bordélyházról írjon.
Illetve az is lehet, hogy így akart akkor üzenni az igazságszolgáltatásnak, de senki nem értette a célzást.
Ezért aztán az is előfordulhat, hogy nem Segesváron tűnt el nyomtalanul, hanem bizony idő előtt végzett vele a madam egyik embere.
Ugye ezt nem mondod komolyan?
Volt kurtamészárszék is. A "kurta" nem a helyiség méretére utal, hanem arra, hogy engedély nélkül működött. Van ám Néprejzi Lexikon is, online...
" A kocsmárosnak óvadékot kellett letennie, mivel gyakran nem tudtak elszámolni a bérlet leteltével. Az engedély nélkül működtetett kocsmákat, italmérő helyeket kurtakocsmának nevezték. A kocsmák fő jellegzetessége a fogadókkal szemben, hogy eredetileg semmiféle ételt, még kenyeret sem volt szabad árusítani bennük."
És az "Oda rúg ki a Szamosra" sem verekedésre buzdít.
Van egy Petőfi vers, amiben ugyan nincs szó állatkínzásról, de a cím eléggé durva. Szerintem a szexualitásra van benne némi utalás: Faluvégén kurta kocsma.
Persze sokan úgy értelmezik, hogy egy kis teleülés utolsó épülete egy apró búfelejtő. .
Azonban szerintem ez az épület egy bordélyház. Ha máshogy értelmezzük a címet rögtön rájövünk.
Falu végén kúrt a kocsma.
Az illetékeseknek azt gondolom jobban meg kellene gondolniuk, hogy valóban 12-13 éveseknek való-e ez a vers, és továbbra is szerepelhet-e az általános iskola 7. osztályos tananyagában.
7 órával én is kiegyeznék :)
Mostanában sikerül 6 órát simán aludnom.
Csak kár hogy már 8-9-kor aludtam a napokban.. 😃
Kedden?
Addig még van 2 napod :) mennyit tudnál egyhuzamban aludni?
Biztos hogy nem :)
Inkább olvasok..
Ha öreg leszek? :)
Ah, most is sokszor csak a fantáziám van.
Ma éjjelre is voltak terveim. Erre idekényszerültem a gyerekszobába.. 😇
Hi-hi.. 😇😇😇
Majd ha egyszer időmilliomos leszek, talán megírom 1-2 gondolatom..
Én? Soha! :))
Csak féri legyen, ne 'kisfiú'
Nekem is!
A nők.. 😃😁😃
További ajánlott fórumok:
- Ez állatkínzásnak minősül?
- Kutyák/macskák panelban. Szerinted is állatkínzás?
- Valóban állatkínzás a gömbakvárium? Ha mégis beszereztünk egyet, mit tegyünk bele, ha nem jó az aranyhal?
- Elrettentő állatkínzás
- Hol lehet feljelenteni valakit állatkinzásért?Tudja valaki?
- Hogyan lehet hatékonyan harcolni az állatkínzás ellen?