Gyerek, szünidő (beszélgetés)
Egy fenykepes igazolvany kotelezo mindenkinek, ez lehet utlevel vagy szemelyi.
Hataratlepesnel kerhetik.
Masfel eves, mult heten a beiratkozasnal a szemelyi volt az elso, amit kertek.
Illetve kertek mar az osztrak hataron is.
Erről az oldalról én is azt mesélném, hogy anyuka betart....
Valóban nem külföldi, de pont olyan nehéz lenne visszaszereznie a gyereket, mintha az lenne, nem?
Én, mint elvált anya, ez esetben elengedném a gyereket.
Mobil is van a világon.
Alig hiszem, hogy az új barátnő családja pont egy 8 éves kisfiúra vágyik. A gyerek meg hadd lásson világot.
Nem csak az a lényeg hogy van-e a gyereknek igazolványa, hanem hogy az adott ország mit kér mellé.
Ugyanis van olyan uniós ország ahová kell hivatalos beleegyező nyilatkozta is a másik szülőtől.
És ez nem csak egy sima papír hanem közjegyző által kiállított és lepecsételt irat.
Még akkor is ha házastársak.
Itt azért nem külföldi férjről van szó, aki akár Európán kívülre vinné a gyereket.
És a nyitáskor olvashattuk, hogy az anyuka más dolgokban is "betart".
Mar a bölcsiben es az oviban is kérik a szemelyit a beiratkozasnal. Marmint a gyerekét is.
Mi 2 hósan megcsinaltattuk a kisfiamnak, egyreszt mert kotelezo, masreszt mentunk Ausztriaba. 4 eve jarunk at havonta 1x, soha senki se kerte. A kisfiam elso utjanal kertek....😀😀😀 tipikus
Persze hogy nem.
És mire visszaér, már remélhetően talál elfogadható választ is. Mi közben kitárgyaltuk. :D
Egyébként megírtam, és a linket is hoztam, hogy a gyámügy hozzájárulása helyettesítheti az anya beleegyezését.
De kell valami okmány is a határátlépéshez.
Én is csak tippeket tudok adni, és a neten keresgélni lehetőségeket, mert nem vagyok kormányzati ügyintéző.
Egyébként igen, okos vagyok.
Azt vettem alapul, amit itt a többség mondott. Gondolom, többeknél nemrég volt beíratás.
A személyi helyett sok helyen jó az útlevél, mert az is fényképes.
Kíváncsiságból utánanéztem, eszerint nem kell fényképes igazolvány.
"Milyen dokumentumok szükségesek a beiratkozáshoz?
- A gyermek nevére kiállított személyi azonosító
- A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
- Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás, óvodai szakvélemény
- Ha szakértői bizottság vizsgálta a gyermeket, annak a szakértői véleménye."