Gyengülő menzesz = premenopauza? (beszélgetős fórum)
Nekem is csökkent valamennyit 40 körül, a mennyiség és a menstruáció hossza is, és a ciklusom is rövidült, de azóta a mennyiség és a ciklushossz visszaállt a régire (az megmaradt, hogy már nem olyan hosszú a menstruációm, de a vérzés most is erős). A jelek szerint peteérésem is van.
Szóval más oka is lehet. Nekem volt egy erősen stresszes időszakom előtte.
Szerintem a vérszegénység is okozhat ilyet, legalábbis én megfigyeltem, hogy bizonyos körülmények között a szervezetem "visszafogja" a vérzés mennyiségét.
Amit leírsz, sok dologra utalhat.
Vitaminhiány (különösen B12), folsavhiány, stressz, PCOS, ösztrogénszint csökkenése más okból, inzulinrezisztencia, tesztoszterontúlsúly stb.
Érdemes lenen egy komplex vérkép, amiben KÜLÖN kéred a teljes hormonpanelt, azaz mindent ÉS D3, B12, folsav-szűrést. Ugyanis ezeket mind egyenként kell kérni, az úgynevezett teljes vérkép ezeket nem tartalmazza.
És elmenni egy másik orvoshoz, aki komolyan foglalkozik a tüneteiddel. Nőgyógyászhoz, majd endokrinológushoz is.
Igen, lehet már annak előszele, de ettől függetlenül a valódi klimaxig akár 10-25 éved is lehet.
Szóval ha emiatt izgulsz, ne tedd.
Az orvos nem talált kórosat, emiatt se aggódj.
További ajánlott fórumok:
- Ki hogyan bírja még fizetni hiteleit a gyengülő forint miatt? Veszélybe került e a házad, kocsid?
- 8 napja lett vége a menzeszemnek és most köztes vérzésem van. Mitől lehet?
- Fogamzásgátló abbahagyása óta nem rendeződött a menzeszem és 90 napnál is több idő óta semmi. Most pár csepp. Mi lehet ez?
- December 8-9-10-ére nem várt menzesz
- Barna folyás terhesen..vagy menzesz elott...?
- Ha volt ovuláció és menzesz, akkor lehet valaki terhes?