Gyed után, az új jogszabály szerint kötelesek -e visszavenni, és védve vagyok a gyerek 3 éves koráig? (tudásbázis kérdés)
fizetés nélküli szabadság jár, de az nincs benne, hogy kötelező foglalkoztatni
(vagy nem találtam meg)
38. A felmondás
65. § (1) A munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti.
(2) A felek megállapodása esetén - legfeljebb a munkaviszony kezdetétől számított egy évig - a munkaviszony felmondással nem szüntethető meg.
(3) A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt
a) a várandósság,
b) a szülési szabadság,
c) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §, 130. §),
d) a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés, valamint
e) a nő jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésének, de legfeljebb ennek megkezdésétől számított hat hónap
tartama alatt.
128. § A munkavállaló gyermeke harmadik életéve betöltéséig - a gyermek gondozása céljából - fizetés nélküli szabadságra jogosult, amelyet a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.
ezek vannak,
Sziasztok!
GYED után mennék vissza dolgozni. Kérdés az új jogszabály szerint kötelesek -e visszavenni, és védve vagyok a gyerek 3 éves koráig? Illetve kérhetek részmunkaidőt?
További ajánlott fórumok:
- A mostani jogszabályok szerint mi szükséges egy vállalkozói kiváltásához és mennyibe kerül?
- Van arra jogszabály, hogy mennyi idő alatt kötelesek kicserélni egy hibás háztartási eszközt?
- Építészek! Valóban lehet az új jogszabály szerint engedély nélkül építeni a házhoz kis alapterületű helységet?
- Meddig köteles az apa tartásdíjat fizetni a jogszabály szerint?
- Az igaz, hogy csak gyes után kötelesek visszavenni a munkahelyemre, gyed után pedig csak akkor kell visszavenniük, ha akarnak?
- A 2012-2013 jogszabályok szerint, mit vonnak még a táppénzből?