Gyed számítás, segíts ha tudsz légyszi (tudásbázis)
Mindenkinek nagyon-nagyon köszi a válaszokat!
Akkor ha jól értem, a gyedem kb.annyi lesz,mint a betegácsi volt?
Nekem is hasonlóan volt, ezért leírom nekem hogyan is számolták.
Én 2002. október 15-én szültem, és 2003. áprilisáig járt a TGYÁS. A gyed meg utána. És én is táppénzen voltam 2002-ben a szülésig. Csak májusig dolgoztam.
Úgy számolták ki, hogy bizony a táppénz összegét is beleveszik. Vagyis,nekem májusig volt munkabér, aztán az a pár nap felmaradt szabim, utána betegszabi, majd táppénz. Végül már a Tgyás.
Minden befolyt összeget megnéznek, ami az adószámod alatt futott. Így sajna kevesebb lesz a Gyed valamivel, mint a Tgyás. Mert a Tgyást, a szülés előtti évből számítják.
Az neked ugye a 2008-as év. Utána jövőre igényléskor a Gyednél már a 2009-es számít. Tehát 2009.01-03-ig munkabér, majd betegszabi, majd a táppénz, és a Tgyásod. Mindennek veszik az átlagát. Az átlagnak pedig a 70%-át, és annak a nettóját...
Hát így számolják.
Nekem is volna egy kérdésem.
Jövőre szeretnénk babát. Most 1-jével kezdek dolgozni. Ha az 1 éven belül teherbeesek és táppénzen vagyok akkor az is bele számít az 1 évbe mint munkaviszony?
Sziasztok!
Ha valaki tud,kérem segítsen,mert tökéletesen nem értek már semmit... :-(
2009.08.26.-án született a Kisfiam,így GYED-et legkorábban 2010-ben tudok igényelni,hisz addig a TGYÁS jár.Viszont én 2009 ben csak márc.23-ig dolgoztam,utána betegállományban voltam egészen a szülésig...
Ami ugyan biztosított időszaknak minősül de a GYED összegébe a táppénz nem számít bele...Szóval akkor hogy kell kiszámolni a gyed összegét???
Ha valaki tudna segíteni,akkor azt nagyon meg köszönném:-D
Előre is 1000hála:-D
További ajánlott fórumok:
- A párom szünetet kért, légyszi segítsetek!
- Légyszi segítsetek!!!
- Milyenek a merleg pasik? tulajdonsagok..;? legyszi segitsetek
- Szerintetek merjem bevállalni? Légyszi segítsetek!!!
- Szerintetek milyen ítéletre számíthatok, segítsetek légyszi
- Hol lehet kapni és mi a neve az ugráló labdának? Ha tudsz, segíts légyszi