Göngyölt, vagy töltött hús recepteket szeretnék, tud valaki segíteni? (tudásbázis)
Göngyölt hús
Hozzávalók:
-6 szelet rövid karaj
-6 szelet sonka ( pápai-vagy zsúrsonka )
-6 vékony szelet trappista sajt
A karajt tenyérnyi nagyságra kiklopfoljuk, vékonyra, enyhén besózzuk.
Rátesszük előbb a sonkát, majd a sajtot, felgöngyöljük szorosan majd hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
Bepanírozzuk és lassú tűzön olajban megsütjük.
Sült krumplival, főtt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!!!
Vajon 4-5 gerezd apróra vágott fokhagymát pirítasz. Rádobsz egy zacskónyi felvagdosott aszalt szilvát, 3-4 percig közepes lángon pirítod. Rászórsz 1 ek. cukrot, vagy mézet, kevés gyömbért és szegfűszeget. Majd 2 dl vörösborral felöntöd. 5 percig főzöd-forralod, így besűrűsödik.
Kiklopfolt sózótt, borsozott karaj- vagy csirkemellszeletbe töltöd, göngyölöd, egy-egy baconszeletbe belecsavarod, majd sütőben először fólia alatt, majd anélkül megsütöd.
Hagymás tört krumplival az igazi.
Ha szilveszterre esetleg hideget is szeretnél, akkor tudom ajánlani, a májjal töltött pulyka-/csirkemellet. Hidegen is kitűnő, előétel is lehet.
A húst vékonyra szeleteled (én nem szoktam klopfolni, de akár azt is lehet), ízlés szerint befűszerezed. A csirke vagy pulykamájat sózva, borsozva ráteszed a hússzeletekre, majd szorosan begöngyölöd. Ajánlatos pár órát hagyni, hogy kissé érjenek össze az ízek.
A tekercsek nagyságától, mennyiségétől függően akkora edényben célszerű sütni, ahol a tekercsek szorosan állnak egymás mellett, így szépen megtartják a formájukat. A sütőedény aljába egy sor füstölt szalonna, rá a hústekercsek, majd ezt is lefedni szalonnával. Utána az edényt befedni, és mehet 200 fokos sütőbe. Plusz folyadék nem kell alá, elég ami a húsból, szalonnából kisül.
Hidegen történő tálalás esetén a levében hagyjuk kihűlni, hogy a hús ne száradjon ki.
Vörösboros aszalt szilvával kitűnő előétel.
Köszönöm mindemkinek a segitségét.
Már a kárácsonyra is csináltam közülük pl az aszaltszilvásat(kösz m.gery!) finom lett.Szilveszterre is fogok válogatni.
Szia!
Én több fajtát kipróbáltam már!
Sertéshúst vagy csirke/pulykamellet kikolpfolunk, és azt töltöm meg:
1. sajttal
2. ananásszal
3. kolbásszal és lilahagymával
4. sajttal és sonkával
5. kelkáposztalevél, sonka, paradicsom, sajt
A panír pedig liszt, tojás, és vagy zsemlemorzsa, vagy reszelt sajt, vagy darált dió, vagy gesztenyemassza
További ajánlott fórumok:
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Tudnátok segíteni? Könnyű húsos egytál étel recepteket szeretnék?!
- Mángold recepteket keresek, tud valaki segíteni?
- Tudnátok segíteni?Iwiwen hogy kell a feltöltött képet átnevezni?
- Muffin recepteket keresek, olyat ami mondjuk valamilyen krémmel vagy csokival töltött...stb
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?