Gond, ha nem beszélek folyamatosan a babámnak? (beszélgetés)
Az éneklés, zene, tánc, az nagyon jó! Mókázások, hangutánzások.
Ezekre buzdítok mindig minden anyukát, mert vannak, akik szégyenlősebbek énekelni, pedig marha jó dolog, mindkettőtöknek. :)
Nem kell egy babához folyamatosan beszélni. Gügyögni főleg nem.
Ha úgy érzed, akkor hallgassatok zenét vagy mesét. Természetesen nyugtató hangon.:)
Hidd el én is állandóan paráztam mindenen, ráadásul nekem rokonom sem voltak a közelben h mondják jól csinálom-e v sem.
Szeresd, egyen, aludjon, akkor nem lesz baj. Túl nagy stimulációra nincs szüksége ebben a korban.
8 hetes babám van és nem tudom feleslegesen szaporítani a szót a számára. Persze szoktam neki mondani, hogy anya most ezt és azt csinálja. Megmondom neki, hogy vele mi történik. Gyere eszünk picit, fürcsizünk, hasonlók. Ha magamra kötöm is mindig mondom neki épp mi történik, de a felesleges szószaporítást, gügyögést nem érzem komfortosnak. Nem vagyok egy beszédes embert.
Nem lesz így gondja a beszédfejlődéssel?
Anyukám és anyósom állandóan lökik neki a dumát.
További ajánlott fórumok:
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Milyen tejet adhatok a babámnak, mindjárt egyéves lesz?
- Zavar, hogy nem néznek rám, az sem, akivel épp beszélek.
- 10 hónapos babámnak a fenekében 40, 1 fokos láza van, voltunk már orvosnál vele, mit tehetünk még, volt már valakinek hasonló gond?
- 4 hós szoptatott babámnak 2 napja nincs széklete, nagyon sír mit lehetne segíteni?
- 1 hónapos babámnak székrekedése van, sok mindent kipróbáltunk már, de semmi sem hat, kezdek pánikolni, mit tegyek?