Gofri kukorica- és rizslisztből recept
A Gofri kukorica- és rizslisztből hozzávalói:
30 dkg kukorica- és rizsliszt (fele-fele arányban)
fél liter tej
10 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin (felolvasztva)
3 db tojás
2 púpozott evőkanál keményítőpor
1 mokkás kanál szódabikarbóna
csipetnyi só
A Gofri kukorica- és rizslisztből elkészítési módja:
Felverjük a tojásokat, majd a tojáshoz kis adagokban felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, a sót és a felolvasztott vajat vagy margarint. Beletesszük a keményítőport. Az egészet simára keverjük. (Lehet az egészet robotgépbe rakva is kikeverni.) A palacsintatésztánál kicsit hígabb keveréket kapunk. Gofrisütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Érdemes rácson hűteni pár percig, úgy ropogós marad. Ha kihűlt, lekvárral vagy gluténmentes, kissé hígabbra készített pudinggal fogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2007. dec. 17. 20:38
A gofri kukorica- és rizslisztből elkészítési módja és hozzávalói.