Gobelin hímzésnél végigöltök egy sort, de sok cérnám marad, nem szeretném elvarrni, hanem a következő sorra szeretnék áttérni, hogyan kell? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok.
Hozzáértők véleményére lennék kíváncsi.
Van egy 115x50 es méretü gobelinem amit el szeretnék adni.
A kép egy erdőt ábrázol amelyen egy kis patak folyik keresztül,partján 2 szarvas áll.
Nem tudom a címét sem mert nem találom katalogusokban sem.elég régi lehet.szép díszes keretben.
Érdekelne ki mit gondol az árát illetően.
Emailre tudok fényképet küldeni.
Előre is köszi.
Szió!
Bocsi, hogy csak most reagálok, tegnap este már nem voltam fent. A kész gobelin már Pesten lóg a falon a nagynénémnél, de a kinyomtatott kép azt hiszem otthon megvan. Megkeresem neten hátha megvan és a linket beírom ide. Ha nem, akkor legfeljebb írd meg priviben az email címed és oda elküldöm.
Ha neten szeretnél rendelni ajánlom a kézimunkaboltot és a reatx oldalát. Ez utóbbin azt hiszem saját képből is vállalnak gobelinre nyomást. Azok a madár motívumosak biztosan szépek kivarrva is.
Ha így haaldunk én is kedvet kapok, hogy folytassam, amit abbahgytam...
További szép napot Neked!
Nagyon ügyes vagy!! Kíváncsian várom a kész képről a fotót! Nem baj, ha bontanod kell, az az elsőnél előfordul...
Szokás kérdése. :)) Amikor az első tűt csináltam, azt hittem kiguvad a szemem, de tudod, minden csoda három napig tart. Természetes fény kell hozzá, és egy idő után rááll a szemed... De nem mindenki szereti, sokkal babrásabb a készítése, viszont sokkal élethűbb a kész kép. Nekem a Sissi lett gyönyörű! Távolról olyan volt, mint egy festmény, főleg hogy antik hatású nyolcszögletű keretbe rakattam...
Mi lesz a következő?? Van már ötleted, vagy majd amit meglátsz és megtetszik?
Csak kreatívan. :))) Ügyesen megoldottad, lesz még ilyen... Főleg a nagylyukúnál fordul elő, hogy a minta és a lyuk nem kompatibilis. Ennyivel jobb egy tűgobelin.
A mintás részeket én mindig úgy varrtam, hogy a minta szélét vettem figyelemebe, így lehet, hogy beleóg a háttérbe de az nem baj. Ha végig így csinálod, az összhatás ugyanolyan jó lesz. :))
Én is voltam úgy, hogy egész nap varrta. tegnap si láttam egy nagyon jó virágosat, sárgás, narancssárgás... Most ez a legújabb őrületem, és nagyon tetszett, mert mindenáron szeretnék valami narancssárgát a szombámba és ez olyan jól menne hozzá... De amíg ott áll a másik is elkezdve, addig nem veszem meg.
Igen, az a jobb, ha először csak nagylyukút csinálsz, mert akkor azzal begyakorlod, és utána már nem lesz gond. Az is jó, hogy csak két színnel kezdted... Majd meglátod, hogy milyen klassz a sok színből állókat csinálni, ahogy alakul a minta... Hmmm.. Engem mindig az hajtott...
Húúú, várjál, számolok... Én normál lyukúval kezdtem, abból csináltam egy németjuhászt, egy baglyosat, egy hajót, egy tájképet, meg a magányos cédrust.
Aztán jöttek a tűgobelinek. Ebből van egy tájkép, a másik áll elkezdve a szekrényben, egy kis virágcsokor, egy Sissi kép. Azt hiszem ennyi. A Sissit a nagynénémnek csináltam, az egy ovális kép volt. Ez volt az első tűgobelinem, utána szerettem meg.
Nagyon kikapcsolt egyébként, gondolom ezzel Te is így vagy. Nem olcsó mulatság az biztos, de én szeretek alkotni... Hátha lesz még kedvem egyszer újrakezdeni. :))
Balról jobbra haladsz az öltésekkel, ígyí van készen az első sorod. Utána az első sor feletti sor utolsó előtti szemébe öltesz és ferdén felfelé a legelső lyukba. Íg megvan a ferde öltésed balról jobbra.
De úgy is csinálhatod, hogy a második sor jobbról legszélső szemébe szúrod a tűt és a már kész első sorod eggyel előbbi baloldalról lyukába szúrod be. Így is megvan a ferde öltés. Remélem érthetően le tudtam írni. Szólj, ha nem stimmel :))
További ajánlott fórumok:
- Újabb szólánc-Az adott szó első két betűje legyen a következő szó utolsó két betűje.
- SZÓjáték! Az előző szó végből elveszünk tetszőleges számú betűt, és azzal kezdjük a következő szót!
- Írjunk közösen 4 soros verset! A következő 1 sorral bővítse! Az 5. látogató indítson újat!
- Akassz le néhány betűt az elejéről és told a következő végére :D
- Városok - A város utolsó betűjével kezdd a következőt
- ÚJ: Írj 4 soros verset bármiről - jelöld ki a következő témáját!