Gesztenyés-puncsos torta sütés nélkül recept
50 perc
A Gesztenyés-puncsos torta sütés nélkül hozzávalói:
Tészta hozzávalói: 25 dkg gesztenye massza, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma
Krém hozzávalói: 2 csomag puncs ízesítésű pudingpor, 8 dl tej, 3 ek. kristálycukor, 3 ek. porcukor, 10 dkg vaj v. margarin, fél csomag piskóta tallér, meggy, 3 dl tejszín
A Gesztenyés-puncsos torta sütés nélkül elkészítési módja:
Elkészítés: Egy 26 cm Ø tortaforma aljára tortapapírt, vagy folpackot teszünk. Ez azért kell, hogy a kész tortát a formából a papír segítségével tudjuk tálra tenni. A tészta hozzávalóiból egy könnyen gyurmázható masszát kapunk, amit belenyomkodunk a forma aljába (kézzel). Ezután hűtőbe tesszük az alapot és elkészítjük a krémet. 10 dkg margarint kikeverünk 3 ek. porcukorral. Közben a pudingokat felfőzzük a tejjel, és a 3 ek.kristálycukorral. Amikor már kicsit hűlt a puding, belekeverjük a cukros margarint. A gesztenyés alapot elővesszük és kirakjuk meggyel. Meggydarabkákat keverünk a krémhez is (én kb negyedekre felvágtam egy szem meggyet). Megkenjük a meggyes sort, a krém felével. Majd kirakjuk piskóta tallérral. Erre kerül a krém másik fele. Betesszük egy éjszakára hűtőbe. Másnap levesszük a tortaforma oldalát, felverjük a 3 dl Hulala tejszínt, és bekenjük a tortát. A tetején vastagabban. Majd díszítjük. Én kivágtam papírból egy szívet, és azt tettem a tortám közepére, és megszórtam csokidarával, majd levettem a papírszívet, és így lett ez a szép éles vonalú szivecske a torta közepén.
Link a kész torta megtekintéséhez:
http://kepfeltoltes.hu/110126/IMG20110122_004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Sookie, 2011. jan. 26. 09:49
A gesztenyés-puncsos torta sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.