Genetikailag alkalmatlan a hűségre. Ilyen létezik? (beszélgetés)
Vannak nézetek, miszerint a születéskori lélegzetvételkor dől el minden, a DNS önmagában már kutyafüle 😀
Szerintem a hűség döntés.
Fajspecifikusan kódolva van a hűség, hiszen vannak szakaszosan és élethosszig hűséges fajok. Szó se róla, az utóbbiak mind kihalóban.
Azon meg már lehet filózni, hogy mi is a tartós párkapcsolat, de az erkölcs csupa szocializációs előnyt jelent, vagyoni, társadalmi boldogulást szavatolhat, biológiai értelemben csak a nemi betegségek elkerülése lehet kézzel fogható haszon a hűség által.
A hűtlenséghez két ember kell. Valahogy mindig csak a férfiakkal kapcsolatban merül fel a hűtlenség fogalma, holott a nők között is akad igen szép számmal, aki csalja a párját, illetve aki tudja, hogy a pasinak van valakije és úgy kufircol vele. Ennyit a korrektségről.
A hűség egy döntés. Kísértés mindig van és lesz is, egyszerűen nem kell belemenni a játékba. Szerintem ez nincs genetikailag kódolva, csak erre a legegyszerűbb fogni. Milyen is lenne kimondva: igen, inkorrekt vagyok és hazug és átverlek. Gyenge jellem vagyok, mert kell a másik, szexelni akarok vele, de Te is kellesz, így inkább hazudozok. Nem vagyok egyenes ember. Kb. ez a helyzet, de ezt persze nem lehet elismerni, inkább jön egy ilyen gyenge magyarázat, hogy ilyenek a génjeim... szánalmas.
Genetikailag? Nem feltétlenül.
Talán egyszer majd valaki megtalálja a hűtlenség génjét és megcáfol, de szerintem a krónikus hűtlenség pszichés problémákra vezethető vissza.
Nem feltétlenül betegség, de az ilyen embernek nem való tartós párkapcsolat. Úgyis csak tönkreteszi...
"Genetikailag alkalmatlan a hűségre. Ilyen létezik?"
Igen. Az összes exnejem ilyen :)
A férfiakat beindítják a jó nők, szerintem ennyi van beléjük kódolva. Hogy mennyire becsületes, és mennyire képes tisztelni a párját, az a kérdés. Ha ez a neveltetéséből kimaradt, akkor jó esély van rá, hogy félrekufircol. De ha igazán szereti, megbecsüli és ami legfontosabb ebből a szempontból, hogy tiszteli a nőt, akkor nem fogja megtenni. Ez már csak az akarattól függ. Még ha a f*... fel is áll, az sem kúszik bele csak úgy magától a lyukba :)
És egyébként nem értem, egy női oldalon miért kell össze-vissza ellenségeskedni, ha valakit érdekelnek mások véleményei. Nem mindenkinek annyi az élete, hogy minden nap reggeltől estig a hoxán lógjon. Lehet, hogy idő hiányában épp elég neki azt a fórumot követni, amit ő indított.
Így így.
A "másik nő"... hm. Kommentgenerálás inkább.
De nem tudtam hogy van!! Csak itt írta egyikőtök kb 5 perce. Most olvastam a Blikknél egy fórumot, cikket vagy kommentet ahogy tetszik, de be is másolom:
"A hűség függ a genetikus adottságoktól, a szülői mintától, a környezettől, amelyben szociálódott, és nagyban függ az intelligenciától is" .... Ott olvastam, és ez vetette fel bennem a kérdést.
Pedig a többi fórumod is kísértetiesen hasonlít a másik nő által indított fórumokhoz.Játszadozhatsz itt,egy darabig hittem is neked.Most már inkább ne akart tudni,hogy mit gondolok.De nem ítéllek el,mert biztos ez az egyetlen örömforrás az életedben,senki nem foglalkozik veled a virtuális világon kívül.Mint tudjuk,a pasid sem.
Amúgy ha tudod,hogy van egy másik fórum tökre ugyanerről a témáról,akkor miért is kell megint egy?
További ajánlott fórumok:
- Tlan - tlen/talan -telen ABC-ben /pl. alkalmatlan, idomtalan, reménytelen/
- Preimplantációs Genetikai Diagnosztika (PGD)
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség
- Lehet, hogy alkalmatlan vagyok egy kölyökkutya tartására? Mi ilyenkor a megoldás?
- Valóban létezik olyan, hogy genetikailag valakinek egy bizonyos ponton túl nem nő hosszabbra a haja?