Gazpacho (Spanyol zöldségleves ) recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gazpacho (Spanyol zöldségleves ) hozzávalói:
1kg paradicsom (lédús)
1db kígyó uborka
2fej fokhagyma
1db vöröshagyma
1kanál olívaolaj
borssal ízlés szerint ízesíthető
A Gazpacho (Spanyol zöldségleves ) elkészítési módja:
A spanyolok finom és egyszerűen elkészíthető nemzeti étele. Meghámozom a paradicsomot és apró darabokra vágom, ugyanezt teszem a kígyó uborkával. Felaprítom a hagymát és a fokhagymát. Kézi mixerrel összeturmixolom a fentebb említett hozzávalókat, majd amikor már "leveses" állagú, megfűszerezem borssal és hozzá adok 1 kanál olívaolajat.Folytatom a turmixolást, amíg teljesen össze nem áll. Fogyasztás előtt berakom a hűtőbe 10-15percre.
Bár a spanyolok hagyományosan meghámozzák a zöldséget,az sem probléma, ha hámozatlanul kerülnek bele a levesbe.
Pirított kenyér kockákkal is meg lehet bolondítani ez a levest!
Remélem mindenkinek elnyerte a tetszését!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: kukla, 2010. nov. 17. 13:44
A gazpacho (spanyol zöldségleves ) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.