(Gazdasági)Totálkár esetén mi a menete a dolgoknak? (tudásbázis)
Bocs!
Nem tudok válaszolni.
Kérdés törött-e a motor, váltó, mi kapott még, tető rogyott, tűzfal, műszerfal stbstb.
Kár érte, még most is szinte új autó volt.
Szerintem, ha nem lesz javítás, akkor a szalon kiszáll, veled egyezkedik majd a biztosító. Pár éve még így működött.
13 évig foglalkoztam autókkal, de pár éve abbahagytam, így már sajnos nem vagyok annyira képben.
Nem tudom mennyit mondanak rá, de általában olyan árat szoktak, amennyiért simán el lehet adni.
Adatok nélkül úgy se lenne egyszerű saccolni, ha kárszakértő lennék.:)
Mindent meg lehet csinálni, lehet negyedelni, felezni egy karosszériát.
Majd mondanak egy roncsértéket, azt vagy elfogadod, vagy nem, ne fogadd el, akkor lejjebb viszik. Bár nem tudom milyen biztosítónál vagy, és mostanában mi a jellemző, de szkanderozni kell velük.
Szia!
Olyan nincs, hogy az autó árát is megkapod, és a roncsot is. 2 eset van, vagy megkapod a roncsot -aminek van egy roncsértéke- és a különbözetet, vagy csak pénzt kapsz, amiből nem vonják le a roncsértéket.
900 ezres javítást kb. 3 kilóból meg lehet csinálni bontott alkatrészekből.
Szóval kijöttek elém a szembe sávból, frontális ütközés volt, a kocsim eleje összetört. Megvolt a kárszemle, de bontás után kiderült még ezaz ,szóval a javitás 900e a kocsi eurotaxos ára meg 650-71ig van.Ugy volt , hoyg lesz másodlagos szemle is de mivel kiderült, hogy 900 ezrt már az se lesz meg, haem gazdasági totálkárra vették.
Az érdekelne, hogy ilyenkor mi van???? Megkapom az autó árát meg a roncsot? Mert montak valam roncsárverezést vagymit és nemértem mi az.
További ajánlott fórumok:
- Tudsz örülni az apró dolgoknak?
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Költözés esetén köteles-e átvenni az új lakcím szerinti város most kezdő közgazdasági szakközépbe felvételt nyert tanulót?
- Nem régen karambolóztunk és a kárfelmérő gazdasági totálkárt állapított meg. Mikor fizet a biztosító?
- Gazdasági totálkáros autó helyett másikat vennénk, milyen lehetőségeim vannak?